Sniegputeņa laikā šoferi sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas (478)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pieņēmis lēmumu atļaut autovadītājiem izmantot pašvaldības sabiedrisko transportu bez maksas dienās, kad pilsētā būs sniegputenis vai stipri snigs.

Ušakovs tviterī raksta: «Sniegputeņa laikā Rīgā autovadītāji uzrādot [automašīnas] tehnisko pasi, varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas.»

«Rīt līdz plkst.14 snigs. Aicinu autovadītājus atstāt mašīnu mājās, paņemt līdz tehnisko pasi un bez maksas braukt ar sabiedrisko transportu,» turpina Rīgas mērs.

«Šie braukšanas atvieglojumi tiek ieviesti, lai mazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu,» saka domes priekšsēdētājs.

Par derīgām braukšanai sabiedriskajā transportā tiks uzskatītas arī, piemēram, tehniskās pases, kuras izsniegtas uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda.

Pašvaldība informēs par prognozēto snigšanu jau iepriekšējā dienā.

Informāciju, kad šādi atvieglojumi stājas spēkā un tiek pārtraukti, varēs atrast pašvaldības interneta vietnēs www.sniegs.riga.lv, www.riga.lv, kā arī par to tiks informēti plašsaziņas līdzekļi.

Rīgas domes Satiksmes departaments, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm, brīdina, ka naktī uz ceturtdienu Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana, kas turpināsies līdz ceturtdienas pēcpusdienai.

Saskaņā ar prognozēm sniega segas biezums var pieaugt par 6-10 centimetriem.

Komentāri (478)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu