Šovasar priekšroka laukiem, nevis vasaras nometnēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad vecāki, domājot, kur un ar ko vasaras brīvlaikā nodarbināt savas atvases, priekšroku lielākoties devuši nevis vasaras nometnēm, bet gan lauku svaigajam gaisam un lauku labumiem pie vecvecākiem vai radiniekiem, liecina «Skrivanek Baltic» veiktās aptaujas dati. 72% aptaujāto vecāku atbildējuši, ka bērni šovasar vasaras nometnes neapmeklēja.

«Vasarā saņēmām daudzu norūpējušos vecāku zvanus ar jautājumu, vai arī «Skrivanek Baltic» rīkotās vasaras nometnes nenotiks, jo ļoti daudziem nometņu rīkotājiem šogad nācies atcelt ieplānotās vasaras nometnes — nav pieprasījuma. Lai arī «Skrivanek Baltic» bērnu vasaras svešvalodas nometnes notika, tomēr pieprasījuma samazināšanās ir jūtama,» skaidro «Skrivanek Baltic» biznesa attīstības vadītājs Artūrs Peha.

56% aptaujāto vecāku norāda, ka šogad par vienas nedēļas diennakts nometni ārpus Rīgas būtu gatavi maksāt 50 latus, 18% — 100 latus, bet 2% — 150 latus. Jautājot par prioritātēm nometņu izvēlē, 34% vecāku minējuši nometnes programmu nometnes, bet 22% — vasaras nometnes cenu. Būtiski ir arī sadzīves apstākļi nometnēs (16%) un citu vecāku atsauksmes par nometnes rīkotājiem (19%).

Kā galvenos bērna ieguvumus, pavadot brīvdienas vasaras nometnē, vecāki minējuši jaunu un lietderīgu zināšanu iegūšanu (37%). 24% respondentu būtiski šķiet, lai bērns nometnēs iegūtu jaunus draugus, savukārt 20% norādījuši, ka būtiski ir laika pavadīšana svaigā gaisā ārpus pilsētas. Minētas arī tādas atbildes kā «mācīšanās būt patstāvīgam» un «vecākiem ir, kur atstāt bērnu».

Aptaujā piedalījās 157 vecāki no Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Valmieras, Ogres, Jūrmalas un citām Latvijas pilsētām, kuru bērni ir vecumā no sešiem līdz piecpadsmit gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu