Straujuma partijām piedāvā ministriju sadalījumu (129)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Premjera amata kandidāte Laimdota Straujuma («Vienotība») trešdien piedāvāja partijām ministriju sadalījumu.

«Vienotībai» turpmāk varētu tikt Aizsardzības ministrija, Finanšu ministrija Izglītības ministrija un arī Satiksmes ministrija, par ko atbildību dalītu kopā ar neatkarīgajiem deputātiem.

Reformu partija varētu būt atbildīga par Ekonomikas ministriju, Iekšlietu ministriju un arī Veselības ministriju.

Nacionālajai apvienībai piedāvāta Kultūras ministrija, Tieslietu ministrija un arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienībai varētu tikt Labklājības ministrija, Zemkopības ministrija un arī Ārlietu ministrija.

Uz diviem gadiem amatā varētu iecelt arī īpašu Eiropas lietu ministru Eiropas Savienības prezidentūras Latvijā jautājumos, ko varētu uzticēt Reformu partijai.

«Šodien es izteicu savu piedāvājumu un uzreiz pasaku, ka tas ir piedāvājums diskusijai. Tāpēc es esmu lūgusi politiskās partijas izvērtēt šo piedāvājumu, un rīt atkal sanākt kopā, kad partijas būs piedāvājumu izvērtējušas. Ir iespējas arī dažādām maiņām,» trešdien žurnālistiem sacīja Straujuma.

Potenciālā valdības vadītāja norādīja, ka partijas arī izteikušās, ka, tā dēvētajās, resursu tērējošās ministrijās dalījums var mainīties.

Viņa arī pauda, ka vienīgais ministra vārds, par ko partijas vienojušās, ir Nacionālās apvienības virzītā kultūras ministre Dace Melbārde. «Šobrīd uzvārdi, gandrīz neviens, netika apspriesti. Atskaitot to, ka Kultūras ministrija, par ko neviena partija neiebilda, ir Nacionālajai apvienībai un kultūras ministre saglabā savu posteni,» viņa sacīja.

Savukārt savu izvēli Ārlietu ministriju uzticēt Zaļo un zemnieku savienībai Straujuma komentēja, ka lēmumu pieņemt esot bijis grūti.

«Šeit man personīgi bija ļoti iekšēji grūti bija pieņemt šo lēmumu. (..) Piedāvājot ZZS Ārlietu ministriju, es gribētu teikt, ka es nenoliedzu to lielo darbu, ko ir izdarījis Edgars Rinkēvičs. Es viņu vērtēju kā ļoti populāru, labu, ļoti profesionālu ministru, bet politiskā loģika šobrīd ir šāda,» viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka pirmdien Valsts prezidents premjera amatam nominēja Straujumu, kura pauda, ka nākamo valdību varētu sastādīt divu līdz trīs nedēļu laikā.

Medijos izskanējis, ka amatos varētu palikt aizsardzības ministrs Artis Pabriks («Vienotība»), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija), Nacionālās apvienības virzītā kultūras ministre Dace Melbārde, veselības ministre Ingrīda Circene («Vienotība») un pie partijām nepiederošais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, bet pārējiem ministriem darbs valdībā būs jāpamet.

Komentāri (129)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu