Svētku pusdienas: Kartupeļu pankūkas ar laša tartaru (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

 Ticējums vēsta, ka klusajā sestdienā visām saimniecēm bija jāvāra olas, tad nākošā gadā varēja labi satikt ar saimi un kaimiņiem. Tas vēlreiz pierāda, ka mīlestība un saticība iet caur vēderu. Tieši tāpēc restorānu tīkls «Tex-Mex» un jaunatvērtais restorāns «Tex-Mex Republic» piedāvā divas ēdienu receptes, lai jūsu nākamais gads ar saviem tuviniekiem būtu saticīgs. Priecīgus svētkus!

Svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru

Nepieciešams:

  • Kartupeļi 2 gab.
  • Milti 1 ēdamkarote
  • Lasis 200 gr.
  • Kaperi 10 gr.
  • Salātu mix 200 gr.
  • Ķiršu tomāti 50 gr.
  • Redīsi 40 gr.
  • Mazie gurķi 2 gab.
  • Paprika 1 gab.
  • Paipalu olas 4 gab.
  • Jogurts bez garšas 200 gr.
  • Baziliks
  • Olīveļļa 4 ēdamkarotes
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Vorčesteras mērce – pēc garšas

Pagatavošana:

Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, izspiež sulu, pievieno miltus, sāli un piparus. Sagatavo 4 pankūkas un tās apcep zeltaini brūnas no abām pusēm. Laša fileju sagriež smalkos kubikos, pievieno sakapātus kaperus, sāli, piparus un Vorčesteras mērci. Visu rūpīgi samaisa.

Uz porciju šķīvjiem kārto lapu salātus, un pa virsu liek sagrieztus dārzeņus, pārlej ar olīveļļu un jogurta bazilika mērci (½ jogurta sablenderē ar baziliku, sāli un pipariem pievieno atlikušo jogurtu un samaisa). Pa virsu kārto kartupeļu pankūku un laša tartaru dekorē ar paipala oliņu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu