Ušakovs aicina Straujumu izvirzīt valdības pārstāvi, lai uzrunātu 9.maija pasākumu apmeklētājus (311)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Reaģējot uz premjerministres Laimdotas Straujumas (V) aicinājumu Latvijas pašvaldību pārstāvjiem nepiedalīties 9.maija pasākumos, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) savā «Facebook» kontā publicējis aicinājumu Straujumai deleģēt kādu Ministru kabineta pārstāvi, lai uzrunātu 9.maija pasākumu apmeklētājus.

«Izlikties, ka desmitiem tūkstoši cilvēku, kas svin Uzvaras dienu 9.maijā, neeksistē, ir tuvredzība. Varu personīgi palīdzēt organizēt visu nepieciešamo Ministru kabineta pārstāvja uzrunai 9.maijā,» raksta Ušakovs.

Rīgas mērs norādījis, ka pats 9.maijā plkst.10 piedalīsies ziedu nolikšanā.

Straujuma medijos paudusi viedokli, ka Otrā pasaules kara beigu diena ir 8.maijs, bet 9.maijs Latvijai saistās ar okupāciju.

Jau ziņots, ka Pārdaugavā, pie pieminekļa Padomju armijas karavīriem, 8.maijā un 9.maijā notiks tradicionālie biedrības «9maijs.lv» rīkotie pasākumi, lai atzīmētu «fašisma sagrāves dienu», kurus šogad papildinās arī krievu skolu atbalsta gājiens, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Pasākums notiks divas dienas no plkst.9 līdz 23. Tā laikā laukumā pie pieminekļa tiks uzstādītas skatuves, tirdzniecības vietas, notiks dažādi koncerti. Rīgas domē patlaban notiek dažādu norišu saskaņošana, lai saņemtu publiskam pasākumam nepieciešamās atļaujas. Pasākuma pieteicēji norādījuši, ka tajā varētu piedalīties ap 10 000 cilvēku.

Vienlaikus biedrība «Rodina» 9.maijā plkst.18 pieteikusi gājienu par krievu skolām. Plānots, ka gājienā piedalīsies ap 100 cilvēku. Tas sāksies Strēlnieku laukumā un virzīsies pāri Akmens tiltam, lai pievienotos 9.maija pasākumam. Drošības policija aicinājusi Rīgas domei šo pasākumu aizliegt, jo pastāv paaugstināti draudi drošībai.

Komentāri (311)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu