Uzņēmēji varēs apgūt datorprasmes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Latvijas iedzīvotāju datorprasmju apmācības iniciatīvā [s:19216] Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar «Microsoft Latvia» izveidojusi tematisku IT prasmju apmācības moduli mazajiem un vidējiem uzņēmumiem «Digitālās prasmes uzņēmējiem». Izstrādāto materiālu no šā gada septembra izmantos vairāk nekā 1000 uzņēmēju un individuālo komersantu apmācībai Latvijas rajonos, portālu «Apollo» informēja Zane Pīzele (LIKTA).

Kā liecina statistika, mazie uzņēmumi savā ikdienas darbā IKT un e-biznesa iespējas izmanto divas trīs reizes retāk nekā lielākie. Bieži vien tas ir digitālo prasmju trūkuma un nezināšanas dēļ. Tā, piemēram, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem 2006. gadā datori tika lietoti 98,6% uzņēmumu ar darbinieku skaitu virs 10, bet tikai 49,8% uzņēmumu ar darbinieku skaitu zem 10. Līdzīgi — internets mazajos uzņēmumos tika lietots divas reizes retāk (36,7% uzņēmumu ar darbinieku skaitu zem 10 un 76,9% lielāku uzņēmumu), bet sava interneta lapa bija pat trīs reizes retāk (9,8% uzņēmumu ar darbinieku skaitu zem 10 un 33,2% lielāku uzņēmumu).

«Tieši mazajiem uzņēmumiem, kuriem ir ierobežoti resursi administratīvajiem izdevumiem, mārketingam un reklāmai, dators un internets ir ne tikai attīstības, bet reizēm pat izdzīvošanas nosacījums.

Datortehnoloģijas vienkāršo saziņu ar partneriem un klientiem, ļauj ātrāk un efektīvāk strādāt. Piemēram, pēdējā laikā arvien biežāk var sastapties ar individuālo uzņēmēju amatnieku, dizaineru, eko produktu ražotāju piedāvājumu internetā, kas ļauj neskaitāmas reizes palielināt potenciālo klientu skaitu. Gribētos, lai mums būtu vairāk šādu uzņēmēju, tas nāks par labu arī Latvijas ekonomikai kopumā», iniciatīvu skaidro Sandis Kolomenskis, «Microsoft Latvia» vadītājs.

«Mūsdienu apstākļos uzņēmumu attīstība nav iedomājama bez inovāciju un IKT ieviešanas uzņēmumu ikdienā. Pārkāpjot 21. gadsimta slieksni un ieejot informācijas sabiedrības laikmetā, būtiski uzņēmumu konkurētspējas veicināšanai ir būt informētiem par IKT nozares piedāvātajiem inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem un iespējām tos lietot savā uzņēmējdarbībā,» saka Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Izmantojot LIKTA līdzšinējo pieredzi un «Microsoft Unlimited Potential» mācību programmu, izstrādāta 20 stundu gara, specializēta mācību programma, kas piemērota tieši mazo un vidējo uzņēmumu, kā arī mikrouzņēmumu vajadzībām. Tā ietver tādas digitālās prasmes kā informācijas apstrādes un drošības pamatus, e-biznesa iespējas, prezentāciju veidošanu un citas.

Apmācību programmā ietverti vairāki «Microsoft Unlimited Potential» mācību moduļi, Ekonomikas ministrijas e-komercijas ceļvedis, Hansabankas «Telehansa.net» un «Panda Security Latvia» antivīrusu materiāls. «Materiāla «Digitālās prasmes uzņēmējiem» galvenā priekšrocība ir tā kompaktais formāts, uz praktiskiem lietojumiem un Latvijas uzņēmējiem aktuāliem pakalpojumiem orientētais saturs,» uzskata LIKTA prezidents Imants Freibergs.

Latvija@Pasaule

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) — profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998. gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari — elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķis ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā.

Par «Microsoft Unlimited Potential»

«Microsoft Unlimited Potential» — sabiedrības tehnoloģiju prasmju attīstības programma ir globāla sabiedriska mācību programma, kuras mērķis ir likvidēt digitālās nevienlīdzības plaisu sabiedrībā un veicināt katra indivīda iespējas darba tirgū, uzlabojot prasmes darbā ar tehnoloģijām. Programmā «Microsoft» atbalsta sabiedriskos IT mācību centrus, piedāvājot kompleksus risinājumus — finansējumu mācībām, programmatūras dāvinājumus un specializētas mācību programmas.

Papildu informācija:

zane.p@dtmedia.lv

ivitap@microsoft.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu