Valsts būvinspekcijai piešķirs tiesības administratīvi sodīt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts būvinspekcijai tiks piešķirtas tiesības administratīvi sodīt personas par dažādiem pārkāpumiem, paredz šodien izskatīšanai Saeimas komisijās nodotie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Likumprojekts paredz Valsts būvinspekcijai tiesības administratīvi sodīt personas par hidrotehnisko būvju ekspluatāciju reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, atsevišķu darbību bīstamo iekārtu jomā neveikšanu vai neatbilstību normatīvo aktu prasībām.

Tāpat būvinspekcijai paredzēts piešķirt tiesības administratīvi sodīt par atbilstības novērtēšanai pakļauto reglamentētās sfēras būvizstrādājumu lietošanu būvniecības procesā bez atbilstības apliecinājumiem un tādu būvniecību un būves ekspluatāciju reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, kuru neievērošana var negatīvi ietekmēt būves konstrukciju nestspēju vai noturību, ietaišu, iekārtu un inženierkomunikāciju drošību.

Vienlaikus arī tiek precizētas sankcijas par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, tās palielinot.

Tāpat arī likumprojekts paredz tiesības Valsts būvinspekcijai saukt pie administratīvās atbildības komersantus, kuri veic komercdarbību, kas ietver siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanu, iepirkšanu, pārvadi, sadali vai realizāciju, bet kuriem šīs komercdarbības veikšanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem licence nav nepieciešama. Tāpat likumprojekts paredz tiesības saukt pie atbildības personas, kuras nepilda likumīgās Valsts būvinspekcijas amatpersonu prasības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu