Vašingtona apsver «plaša mēroga iespējas» sankcijām pret Krieviju (121)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kahunapulej, CC BY-NC-SA 2.0

Vašingtona apsver «plaša mēroga iespējas» sankcijām pret Krieviju, ja tā nemazinās spriedzi Ukrainā, pirmdien paziņojusi ASV Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

Viņa uzsvēra, ka Vašingtona ir gatava spert šādu soli, brīdinot, ka ASV administrācija jau pēta, kādas sankcijas var piemērot Krievijas privātpersonām un institūcijām.

Psaki pauda pārliecību, ka Vašingtonas līdz šim spertie soļi izrādījušies iedarbīgi, kā piemēru minot G7 valstu paziņojumu, ka tās pārtrauc gatavoties jūnijā Sočos plānotajam G8 samitam.

«Ja palūkojas uz Krievijas rubļa straujo lejupslīdi, ja palūkojas uz Krievijas akciju tirgu šodien, tie ir tikai divi piemēri,» norādīja Psaki.

Vašingtona nav noteikusi termiņu, kādā sankcijas varētu tikt īstenotas, bet Psaki norādīja, ka Baltais nams aplūko plašu iespēju loku, iekļaujot gan sankcijas pret amatpersonām, gan institūcijām un privātpersonām.

Psaki norādīja, ka Vašingtona cieši sadarbojas ar Eiropas partneriem Ukrainas jautājumā un informēs tos par pieņemtajiem lēmumiem.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs jau svētdien brīdināja Krieviju par sankciju iespēju un norādīja, ka tā riskē zaudēt savu vietu prestižajā pasaules astoņu attīstītāko valstu grupā.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu