10 garšīgi produkti, kas palīdz mazināt stresu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Stress var negatīvi ietekmēt cilvēka organismu, garastāvokli un vispārējo veselību. Kā no tā izvairīties? Daļa cilvēku veiksmīgi spēj tikt ar stresu galā, tomēr otra daļa uztraucas un nespēj skaidri domāt. Stresa mazināšanai palīdz tādas aktivitātes kā joga un meditācija, tomēr no tā iespējams izvairīties, arī uzturā lietojot noteiktus produktus. Lūk, 10 garšīgi produkti, kas palīdzēs!

Sparģeļi

Sparģeļos ir daudz folijskābes, kas palīdz saglabāt mieru. Šos dārzeņus var gardi pagatavot tvaicējot vai apcepot, kā arī pievienot salātiem.

Avokado

Avokado sastāvā ir daudz B vitamīna, kas palīdz veidot nervu šūnas, kā arī uzlabo smadzeņu darbību. Savukārt stress varētu būt saistīts ar B vitamīna trūkumu organismā.

Mellenes

Lai arī mellenes ir nelielas, pietiek ar tikai vienu sauju šo garšīgo ogu, lai cilvēka organisms saņemtu nepieciešamo antioksidantu un C vitamīna devu. Kad cilvēks izjūt stresu, antioksidanti un C vitamīns ir nepieciešami, lai palīdzētu atjaunot un aizsargāt šūnas.

Piens

Glāze silta piena pirms gulētiešanas ir jau sen zināms triks, kas palīdz ne tikai ātrāk iemigt, bet arī nomierināt cilvēku. Pienā ir daudz antioksidantu, kā arī B2 un B12 vitamīns.

Mandeles

Mandelēs ir ļoti daudz B2 un E vitamīna, kas uzlabo cilvēka imunitāti stresa situāciju laikā. Pietiek ar 50 gramiem mandeļu dienā, lai saņemtu šīs nepieciešamās vielas.

Apelsīni

Ir iemesls, kāpēc apelsīnu sula laika gaitā kļuvusi par populāru dzērienu brokastīs. Apelsīnos ir daudz C vitamīna, kas uzlabo asinsspiedienu un mazina stresa hormonu kortizolu.

Lasis

Vērtīgās omega 3 taukskābes, kas mazina kortizolu un adrenalīnu, galvenokārt atrodamas tieši lasī. Lai pasargātu savu sirdi no stresa hormoniem, ieteicams uzņemt apmēram 100 gramus trīs reizes nedēļā.

Spināti

Lai arī spināti daudziem nav mīļāko ēdienu sarakstā, tajos ir daudz magnija, kas palīdz regulēt kortizola līmeni un veicina emocionālo labsajūtu.

Tītara gaļa

Tītara gaļā ir ne tikai daudz olbaltumvielu, bet arī aminoskābe triptofāns, kas palīdz mazināt stresu.

Auzu pārslas

Auzu pārslas ir ēdiens, kas veicina serotonīna izstrādi cilvēka organismā. Šī viela veicina laimes sajūtu un emocionālo labsajūtu jeb mazina stresu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu