5 apbrīnojami labas ceļojumu aplikācijas - izvēlies piemērotāko!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay.com / piviso

Ceļošanas burvība slēpjas skaņās, sajūtās un piedzīvojumos, ko gūsti, atrodoties jaunā vietā. Vai Tu izmantotu rīkus, kas palīdzētu Tev aizvadīt mierīgu ceļojumu un novērstu virkni problēmu, kas varētu rasties, tādējādi ļaujot baudīt patiesi mierīgu atpūtu? Visticamāk, ka jā! Turpini lasīt rakstu un noskaidro, kā aplikācija kādā no Tavām viedierīcēm, ko ikreiz ņem līdzi, dodoties ceļojumos, var palīdzēt, dodoties uz jaunu galamērķi!

Pareizas lietotnes izmantošana var būt tikpat sarežģīta kā naktsmāju izvēle vai galamērķa aktivitāšu plānošana. Mēs piedāvājam iepazīties ar 5 aplikācijām, kas būs visnoderīgākās ceļojumu plānošanai, draugu meklēšanai ceļojumu laikā un, protams, naudas ietaupīšanai. Svarīgi atcerēties, ka visas minētās aplikācijas atbalsta gan Android, gan iOS operētājsistēmas. Turpini lasīt rakstu un iepazīsties ar šīm lietotnēm!

Rakstu sagatavoja Kimbi.lv

Rakstu sagatavoja Kimbi.lv

PackPoint

Ceļojums sākas jau tā plānošanas un gatavošanās laikā, kad tiek lemts par galamērķiem un līdzi nepieciešamajām mantām. Saraksts ar apģērbu un citām lietām, bez kurām neiztikt ikviena ceļojuma laikā, var prasīt ilgu laiku, un beigu beigās visticamāk nāksies kaut ko aizmirst. Lielisks rīks, kas atvieglos nogurdinošo gatavošanos un pakošanos ceļojumam, ir aplikācija «Packpoint». Tajā nepieciešams norādīt:

  • galamērķi;
  • ceļojuma datumus;
  • plānotās aktivitātes.

Kā tas var noderēt, veidojot sarakstu?

Pavisam vienkārši! Lietotne, apsverot iespējamos laikapstākļus un plānotās aktivitātes, izveidos atbilstošu preču sarakstu, ko Tev nepieciešams ņemt ceļojumā, lai pasargātu Tevi no pārsteiguma momenta, ja pēkšņi lietusmēteļa vietā būtu nepieciešams peldkostīms. Protams, jāapzinās, ka šie ir tikai aplikācijas ieteikumi, un ne vienmēr tie būs precīzi pareizi, tāpēc šo sarakstu var koriģēt, tam noņemot un pievienojot dažādus vienumus.

Skyscanner

Lidmašīnu un viesnīcu rezervācija, auto noma - bez šī neiztikt teju ikvienā ceļojumā. Vai kādreiz ir nācies saskarties arī ar situāciju, kad nav skaidrs, kuru vietu izvēlēties par galamērķi? Palīdzēt var aplikācija «Skyscanner», kas ļauj:

  • iepazīties ar izdevīgākajiem piedāvājumiem. Līdzīgi kā «Google Flights» aplikācijā, arī šeit iespējams aplūkot lētākās biļetes uz izvēlēto galamērķi, saņemot ziņu par datumiem un laikiem mēneša griezumā;
  • saņemt paziņojumus par cenu izmaiņām. Ja pēkšņi vēlamajā datumā ir pieejams kāds lētāks reiss, aplikācija uzreiz par to ziņo Tev - cilvēkam, kurš vēlas veikt rezervāciju;
  • izvēlēties lētāko no galamērķiem. Ja neesi izplānojis, uz kurieni dosies, šī aplikācija var palīdzēt, jo, izmantojot to, pastāv funkcija atrast lētākos un izdevīgākos galamērķus jeb tā sauktos «Top Deals» no tuvākās lidostas.
Foto: Pixabay.com / DariuszSankowski

Uber

Lai arī zināma, bet ļoti populāra un uzticama ir lietotne «Uber», kas ļauj ceļojuma laikā pievienoties citam braucējam, lai pārvietotos no punkta A uz punktu B, par to samaksājot noteiktu cenu, tādējādi ietaupot naudu, ko maksātu, piemēram, braucot ar taksometru. Uber darbojas vairāk nekā 84 valstīts un 737 pilsētās, tādējādi kļūstot par vienu no atpazīstamākajām globālajām ceļošanas aplikācijām.

Kā tā darbojas un kā pieteikties braucieniem?

Lai pieteiktos braucienam uz noteiktu vietu, nepieciešams lejupielādēt lietotni un ievadīt galamērķi. Pēc tam, kad saņemsi pieejamos variantus, jāveic daži vienkārši soļi:

  • izvēlies un pieprasi automašīnu tieši lietotnē, kad būsi uzzinājis dažādu transportlīdzekļu tarifu, likmju, u.c. sortimentu;
  • izveido savienojumu ar savu personīgo vadītāju, sekojot izvēlētās mašīnas atrašanās vietai;
  • samaksā par nobraukto ceļu skaidrā naudā vai, izmantojot karti.

Šī aplikācija būtiski atvieglo pārvietošanos ceļojumu laikā, lai nebūtu nepieciešams meklēt taksi un maksāt tam lielas naudas summas.

Yelp

Šī mobilā lietotne kļuvusi par vienu no populārākajām ceļošanai paredzētajām aplikācijām ne tikai Amerikas Savienotajās Valstīs, bet visā pasaulē. Tajā iekļauta informācija par dažādu valstu:

  • restorāniem;
  • bāriem;
  • cita veida ēšanas iespējām.

Ar aplikācijas palīdzību iespējams iegūt arī informāciju par dažādām vietām, nereti ļaujot pat ieskatīties šo iestāžu ēdnienkartēs un dzērienkartēs, tādējādi jau laicīgi pārliecinoties, vai tā būs īstā vieta, kuru apmeklēt.

Ar ko šī aplikācija atšķiras no citām?

Šo aplikāciju par ļoti noderīgu padara divi fakti:

  • spēcīgā atsauksmju sadaļa. Kā jau zināms, liela nozīme ir tieši klientu atsauksmēm. Ja vieta ir bijusi lieliska vai tieši pretēji - piedzīvota vilšanās - , apmeklētāji to noteikti fiksē. Šajā aplikācijā, apskatot informāciju par konkrēto vietu, iespējams uzreiz iepazīties ar sniegtajām atsauksmēm;
  • iespēja rezervēt galdiņu restorānā. Atrodi restorānu, kurā labprāt vakariņotu vai pusdienotu ceļojuma laikā, un esi drošs, ka vēlamajā laikā tajā būs pieejams galdiņš, jau laicīgi to rezervējot, kā arī jautājumu gadījumā sazinies ar restorānu, zvanot uz aplikācijā norādītajiem telefona numuriem.
Foto: Pixabay.com / piviso

Tripit

Ceļojumā nepieciešamo ērtāko un noderīgāko aplikāciju topu noslēdz lietotne, kas apvienos visus Tavus rēķinus vienuviet. Šī aplikācija apkopo informāciju par Taviem ceļojumā paredzēto:

  • lidojumiem vai braucieniem;
  • viesnīcām;
  • automašīnu un velo īrēm;
  • pasākumu rezervēšanu.

Tas viss tiek pārvērsts vienā lielā maršrutā. Un to izdarīt ir pavisam vienkārši - nepieciešams vien pārsūtīt savus epastus, caur kuriem šīs rezervācijas veicat, uz lietotni, un lietotne veiks pati pārējo darbu. Tā izveidos maršrutu, kas ļaus Tev orientēties plānos un saprast, kur attiecīgajā laikā ir jābūt.

Palīgs grupu ceļojumos!

Šāda veida plānu apkopošana būtiski atvieglo pārvietošanos draugu lokā vai plašākās grupās, jo:

  • ļauj saprast, vai visi grupas dalībnieki ir iegādājušies nepieciešamās biļetes un veikuši rezervācijas;
  • palīdz menedžēt grupas pārvietošanos tās vadītājam;
  • noskaidrot, kādas interesantas idejas par apskates objektiem vai vietām, kur ieturēt maltīti, ir citiem grupas dalībniekiem.

Lai ceļojums izdotos, ir svarīgi to plānot jau pirms došanās ceļā, kā arī prombūtnes laikā izmantot visas iespējas, ko mūsdienu tehnoloģijas sniedz, lai atvieglotu ceļošanu un ļautu baudīt atpūtu ikvienā pasaules vietā! Dalies ar rakstu, lai arī Tavi draugi uzzinātu par TOP aplikācijām, kuras ieteicams lietot, dodoties ceļojumā!

Raksts tapis sadarbībā ar Kimbi.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu