Vai tiešām joga palīdz labāk par antidepresantiem?

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: burst.shopify.com

Jogas praktizēšana var nomierināt prātu un tādējādi mazināt depresiju pat tad, ja netiek lietoti antidepresanti vai saņemta psiholoģiskā palīdzība. Šāds secinājums radies pēc Amerikā veikta pētījuma par jogas ietekmi un depresijas ārstēšanu, vēsta «Psychology Today».

Pētījumā piedalījušies 38 pieaugušie ar depresijas simptomiem, kuru mazināšanai netiek izmantoti antidepresanti vai citi līdzekļi – psihoterapija, tējas vai kādas citas prāta nomierināšanas pieejas.

Puse no pētījuma dalībniekiem divas reizes nedēļā divu mēnešu garumā apmeklēja 90 minūšu ilgas jogas nodarbības, bet otra puse devās uz jogas vēstures un filozofijas nodarbībām.

Secināts, ka depresijas simptomi mazinājušies tai grupai, kas nodarbojās ar jogu.

Lai gan pētījuma rezultāti bijuši daudzsološi, tos nevarot uzskatīt par pilnībā pārliecinošiem, norāda eksperti. Šie pētījuma rezultāti varētu būt labs pamats tālākām pārbaudēm.

Tikmēr jogas praktizētāji pētījuma ietvaros norādījuši, ka tā spēj nomierināt prātu un rada terapeitisku efektu.

Tajā pašā mēnesī veiktā citā pētījumā nonākts pie tieši tādiem pašiem rezultātiem, ka joga spēj mazināt depresijas radītos simptomus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu