Austrālijas zoodārzā piedzimusi reta baltā koala

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Kvīnslendas zoodārzā piedzimis dabas retums - baltā koala. Skaistās kažoka krāsas iemesls nav albīnisms, bet gan gēna mutācija, ko meitenīte, visticamāk, mantojusi no savas mātes, ziņo BBC.

Eksperti norāda, ka koalai ar šādu kažoka krāsu nebūtu viegli izdzīvot savvaļā.

«Veterinārijā to bieži dēvē par «sudraba gēnu». Dzīvnieki piedzimst ar baltu vai ļoti gaišu kažoku, ko vēlāk zaudē gluži kā piena zobus, un tad kļūst redzama īstā kažoka krāsa,» skaidro zoodārza pārstāve Rozija Būta.

Kvīnslendas universitātes zinātnieks Alistērs Melcers sacīja, ka savas vairāk nekā 20 gadus ilgās karjeras laikā savvaļā neesot redzējis nevienu balto koalu. «Balto dzīvnieku galvenā problēma ir tāda, ka tiem grūti paslēpties,» viņš norāda.

Zoodārzs un Austrālijas tūrisma aģentūra vērsušies pie interneta lietotājiem, lūdzot palīdzēt izdomāt koalai vārdu. Līdz šim piedāvāti tādi varianti kā Sniegpārsliņa, Dimante, Pērle un Djendaladi, kas iezemiešu nūngaru valodā nozīmē «Baltmatīte».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu