«Jaunos laikus» veselības aprūpē nozares profesionāļi saista ar nestabilitāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Jaunos laikus», kas Einara Repšes vadībā Latvijā ilgst gandrīz gadu, veselības aprūpē raksturo nestabilitāte, aģentūrai LETA atzina aptaujātie veselības aprūpes nozares profesionāļi.

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska sacīja, ka «jaunie laiki» veselības aprūpē sākušies ar «totālu solījumu nepildīšanu». Piemēram, veselības aprūpes budžetā nav panākti 7% no iekšzemes kopprodukta, nav pieņemti virkne solīto likumu.

«Jauno laiku» izveidotās Veselības ministrijas darbs ienesis vislielāko nestabilitāti un nekonsekvenci veselības aprūpē kopš Latvijas neatkarības atgūšanas,\" sacīja Kozlovska.

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente uzskata, ka Veselības ministrija neīsteno konsekventu sadarbību ar sabiedrību un nevalstiskajām organizācijām, tāpat tiekot izdoti nepamatoti lēmumi un rīkojumi.

Taču kā pozitīvu darbu Kozlovska min nelielo algu pielikumu mediķiem, kaut ne iepriekš partijas «Jaunais laiks» solītajā līmenī.

Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāja vietnieks Gundars Prolis sacīja, ka par aizvadīto gadu veselības aprūpē nevar pateikt nedz ko labu, ne arīdzan ļoti sliktu. «Veselības aprūpes nozares attīstība pašlaik ir apstājusies,\" atzina Prolis.

Slimnīcu biedrības priekšsēdētāja vietnieks domā, ka tas saistīts ar Veselības ministrijas izveidošanu. Lai arī tās darbībā akcents likts uz jauniem un gudriem cilvēkiem, pēc Proļa domām, šie cilvēki veselības aprūpes jomā nav kompetenti. «Nav pēctecības, nav nekā,\" piebilda Prolis.

Arī Prolis atzina veselības aprūpes nozares politikas veidotāju nestabilitāti un neprognozējamību.

Paula Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Māris Pļaviņš  neviennozīmīgi vērtēja gada laikā padarīto veselības aprūpes nozarē. Kā pozitīvo Pļaviņš minēja mediķu algu paaugstināšanu, kā arī Pacientu tiesību aizsardzības likumprojekta gatavošanu. «Citas iestrādes tā arī līdz galam nav realizētas,\" sacīja Pļaviņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu