Circenei būs jāskaidrojas TP par savu privātpraksi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/AFI

Arī veselības ministrei Ingrīdai Circenei, līdzīgi kā gada sākumā bijušajam veselības ministram Ārim Auderam, būs jāatbild uz opozīcijā esošās Tautas partijas (TP) deputātu jautājumiem par savu ārsta privātpraksi.

TP Saeimas deputāts Aigars Kalvītis skaidroja, ka «vēlētāji laukos sūdzējušies» TP deputātiem, ka ministre paralēli darbam Ministru kabinetā piestrādā privātpraksē un par to arī saņem atalgojumu. «Tas, mūsuprāt, ir būtisks ētikas normu pārkāpums, un gribam noskaidrot, vai tas tiešām tā ir,\" sacīja Kalvītis.

Deputāti interesējas arī par to, cik abortu Circene ir veikusi kopš stāšanās veselības ministres amatā. Kalvītis skaidroja, ka šis ir otrs jautājums, «par ko klīst baumas» un kas arī TP deputātiem šķiet ļoti būtisks. «Ja jau Ministru prezidents ir deklarējis dzimstības veicināšanu kā galveno šīs valdības prioritāti, mums liekas dīvaini, ka valdībā sēž sieviete, kas strādā tieši pret šo procesu,\" teica Kalvītis.

Jautājumus Circenei TP sagatavojusi un Saeimā iesniegusi otrdien, aģentūru BNS informēja TP preses sekretārs Arno Pjatkins.

TP deputāti interesējas, vai Circene veselības ministra amatā turpina arī savu privātpraksi, cik laika mēnesī viņa velta ārsta praksei un ko īsti viņa dara. Opozīcijas pārstāvji arī vaicā: «Vai taisnība, ka paralēli ministres algai Jūs saņemat vai esat saņēmusi atalgojumu arī Aizputes slimnīcā?\" TP deputāti arī interesējas par to, «cik grūtniecības pārtraukšanas operāciju ministre veikusi kopš stāšanās amatā\".

«Kādus pasākumus jūs kā ministre esat veikusi vai plānojat veikt, lai veicinātu Ministru prezidenta Einara Repšes sludināto dzimstības veicināšanas politiku?\" vaicā deputāti.

BNS jau ziņoja, ka Circene aprīlī kļuva par veselības ministri, šajā amatā aizstājot iepriekšējo veselības ministru Auderu, kurš amatu atstāja pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ierosinātās krimināllietas par viņa darbībām, iekasējot dubultu samaksu par traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā veiktajām operācijām.

Saeima lems par jautājumu nosūtīšanu ministrei.

Pēc informācijas par honorāra prasīšanu slimokases apmaksātai pacientei TP deputāti Auderam lūdza paskaidrot, vai viņš turpina savu ārsta privātpraksi, cik pacientu privātpraksē viņam bijuši un par kādu summu viņa ārsta privātprakse ir nomaksājusi ienākuma un sociālo nodokli pēdējos gados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu