No amata atbrīvos VOAVA direktori Bluķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselības ministre Ingrīda Circene (JL) parakstījusi rīkojumu par Valsts obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras (VOAVA) direktores Ināras Bluķes atbrīvošanu no ieņemamā amata, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) preses sekretāre Zaiga Barvida.

Ministres rīkojums stāsies spēkā, kad to parakstīs arī Bluķe, kura trešdien pēkšņi saslimusi. Kā stāstīja VM pārstāve, no rīta VOAVA vadītāja bijusi darbā un piedalījusies sanāksmēs, bet pēcpusdienā, kad bijis jāparaksta rīkojums par atbrīvošanu no amata, Bluķe saslimusi.

Barvida informēja, ka Bluķes atbrīvošanas iemesls ir VOAVA neprecīzā un tās nolikumam neatbilstošā informācija, kas sniegta, atbildot uz Circenes pieprasījumu. Šī informācija bija nepieciešama VM, lai iesniegtu priekšlikumus šā gada valsts budžeta grozījumiem un nākamā gada valsts budžetam.

Circene šonedēļ jau izteica rājienu Bluķei par informācijas nesniegšanu saistībā ar ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu apmaksas kārtības pilota projekta Rīgas pilsētā ieviešanu. Bluķe nebija laikā un pietiekamā kvalitātē iesniegusi ar rīkojumu pieprasīto informāciju.

Gada sākumā Bluķei rājienu izteica iepriekšējais veselības ministrs Āris Auders par pieļautajiem pārkāpumiem dienesta automašīnas «Volvo S80» iegādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu