Circene: LPP pārmetumi par abortu veikšanu ir liekulīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Boriss Koļesņikovs/AFI

Latvijas Pirmās partijas (LPP) pārmetumi par neētisku rīcību, veicot grūtniecības pārtraukšanas operācijas, ir liekulīgi, ceturtdien žurnālistiem sacīja veselības ministre Ingrīda Circene.

«Mēs dzīvojam sabiedrībā, kurā sievietei sniegtas iespējas izvēlēties. Es aizstāvu gan sieviešu, gan ģimenes tiesības izvēlēties. Mans pienākums gan ir izskaidrot aborta iespējamās sekas, sniegt atbalstu, taču nav tiesību atteikt veikt abortu,» preses konferencē uzsvēra «Jaunā laika» pārstāve.

Uz jautājumu, vai viņa turpinās veikt abortus, Circene atbildēja: «Turpināšu veikt savu darbu.» Ministre gan vakar LPP frakcijas sēdē apliecinājusi, ka turpmāk vairs neizdarīs abortu operācijas.

LPP valde vakar paudusi atbalstu partijas priekšsēdētāja Ērika Jēkabsona izteiktajiem pārmetumiem veselības ministrei par neētisku rīcību, veicot grūtniecības pārtraukšanas operācijas.

LPP valde atbalstījusi Jēkabsona viedokli, ka Circene, veicot abortus, rīkojas pretēji valdības deklarācijā paustajam, ka dzimstības palielināšana ir prioritāte.

«Jaunā laika» pārstāve trešdien, viesojoties LPP Saeimas frakcijas sēdē, atzinusi, ka turpina praktizēt kā ginekoloģe Aizputes slimnīcā un veic arī abortus.

Jēkabsons uzsvēra, ka, viņaprāt, veselības ministre, kas vienlaikus arī veic abortus, nevar palikt šajā amatā un viņai būtu jāatkāpjas.

Ceturtdien izplatītajā paziņojumā LPP priekšsēdētājs Jēkabsons apgalvo, ka viņu kā politiķi un cilvēku pārsteidz veselības ministres Circenes izteikumi, saucot LPP kā kristīgas partijas pozīciju abortu jautājumā par liekulīgu.

«Liekulība ir strādāt valdībā, kuras vadītājs, atbalstot LPP priekšlikumus, ir pasludinājis dzimstības veicināšanu par šīs valdības prioritāti, un turpināt veikt abortus,» uzskata Jēkabsons. LPP priekšsēdētājs aicina Circeni atteikties veikt grūtniecības pārtraukšanas operācijas, kas, viņaprāt, būtu ētiska rīcība un ļautu izvairīties no divkosības.

«Circenes kā valdības locekles attieksme, kā arī LPP rīcībā esošā informācija par veselības aprūpes reformas gaitu valstī vēlreiz liek apšaubīt Circenes atbilstību veselības ministres amatam,» teikts LPP priekšsēdētāja paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu