Aģentūras LETA aptaujātie valdību veidojošo partiju deputāti pauž atbalstu veselības ministres Ingrīdas Circenes (JL) tālākai darbībai, kā arī neviennozīmīgi vērtē mediķu arodbiedrības lēmumu rīkot streiku, pieprasot noteikt saīsinātu darba laiku 38,5 stundas nedēļā.

Circenes partijas biedrs, ārsts Viesturs Šiliņš norādīja, ka kārtīgiem ārstiem nav darba laika un primārais ir pacients un viņa intereses. Šiliņš arī norādīja, ka viņam nekad nav sagādājis diskomfortu sēdēt ilgāk par 38,5 stundām.

«Ārsta darba laiks ir neierobežots,» uzsvēra Šiliņš.

Arī Latvijas Pirmās partijas (LPP) frakcijas deputāte un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Jevgēnija Stalidzāne norādīja, ka par mediķu arodbiedrības prasībām vēl varētu pastrīdēties, viņasprāt, tās neesot tik primāras.

Deputāte lielāku satraukumu pauda par to, vai veselības aprūpe laukos būs pieejama ikvienam. Tomēr LPP turpina uzticēties Circenes darbam, uzsvēra Stalidzāne.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāts un ārsts Jānis Strazdiņš sacīja, ka mediķu prasības esot pamatotas. Viņš uzsvēra, ka neviena profesija nav cietusi tik ļoti kā mediķi. Strazdiņš aicināja Circeni darīt visu, lai sakārtotu veselības aprūpes sistēmu.

Tomēr arī Strazdiņa pārstāvētā ZZS negatavojas rosināt veselības ministres demisiju.

Šonedēļ valdību veidojošās partijas pēc tikšanās ar Circeni paziņoja, ka tās atbalsta ministres iesākto darbu un uzskata, ka ir jāturpina veselības aprūpes reforma.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības padome pieņēmusi lēmumu 4. decembrī rīkot piketu pie Veselības ministrijas, izsakot neuzticību Circenei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp