Mainot ministrus, problēmas veselības aprūpē atrisināt nevar, šādi ģimenes ārstu pārmetumus veselības ministrei Ingrīdai Circenei  komentēja Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgeņijs Kalējs.

Veselības aprūpes modeļa izmaiņām ir jābūt, bet tās ir jāizstrādā, sadarbojoties veselības ministrei un medicīnas darbiniekiem, norāda Kalējs. Viņš informēja, ka Circene ir šogad panākusi vairāku problēmu risinājumus, piemēram, šogad pirmo gadu ir piešķirts lūgtais papildu finansējums slimnīcām, kas sedz neatliekamās medicīniskās palīdzības pārpildījumu.

Pēc Kalēja vārdiem, Circenes darbības laikā pirmo reizi ir panākts finansiāls segums mediķu algu paaugstinājumam, jo līdz šim algas tika paaugstinātas tikai uz papīra, bet medicīnas iestādēm bija jāsamazina darbinieku skaits, lai varētu realizēt algu paaugstinājumu.

Tāpēc LSB valdes priekšsēdētājs uzskata, ka vēršanās pret Circeni pašlaik nav loģiski pamatota.

Kalējs uzskata, ka ir jāturpina ģimenes ārstu un Veselības ministrijas dialogs, lai atrastu risinājumu esošās ģimenes ārstu finansēšanas modeļa maiņai, jo ar to nav apmierināti ne pacienti, ne ģimenes ārsti, ne Veselības ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp