Rīgas apgabaltiesā (RAT) trešdien \"Bankas Baltija\" (BB) krimināllietā tiesājamais Aleksandrs Lavents vēlreiz aicināja veikt bankas revīziju. Šādu aicinājumu Lavents izteicis jau vairākās tiesas sēdēs, pārmetot prokuratūrai nevēlēšanos \"atrisināt šo lietu taisnīgi, jo revīzija parādītu apsūdzības nepatiesumu\".

Savukārt bijušais bankas prezidents Tālis Freimanis tiesas sēdē skaidroja, ka, pretēji apsūdzības viedoklim, nav iesaistījies fiktīvu firmu dibināšanā, lai vēlāk uz tām pārskaitītu BB izsniegtos kredītus. Viņš pauda sašutumu par prokuratūras rīcību, pirmstiesas izmeklēšanas laikā pratinot kredītdaļas vadītāju Marinu Podļevskihu.

\"Viņa toreiz bija stāvoklī, pirmajos mēnešos laikam un bieži mocījās ar nelabumu. Tomēr prokuratūrā viņu pratināja septiņas astoņas stundas un viņa tur, piedodiet par izteicienu, dzīvoja vemdama. Nāca uz banku pēc tam šausmīgā stāvoklī un pat teica, ka, tādā veidā turpinot, viņai piedzims nedzīvs bērns. Tie ir viņas vārdi… Nav jau brīnums, ka šādā veidā viņa varēja apliecināt kādu noziedzīgu vienošanos ne tikai ar Freimani, bet ar pašu nāvi. Lai tikai glābtu sava bērna dzīvību. Varbūt tāpēc viņa arī aizbrauca no šīs valsts, kur pret viņu tik necilvēcīgi izturējās,\" emocionāli sacīja Freimanis.

Lavents un Freimanis apsūdzēti par vairāk nekā septiņu miljonu dolāru vērtu kredītu izsniegšanu bez nodrošinājuma vairākām firmām, kuras saņemtos līdzekļus izmantojušas nevis iepriekš norādītajiem mērķiem, bet gan atmaksājušas BB agrāk ņemtos kredītus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp