Tukuma domes priekšsēdētājas amatā ievēlē Rutu Celitāni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Tukuma domes ārkārtas sēdē par Tukuma domes priekšsēdētāju ievēlēta Ruta Celitāne (pārstāv Tautas partiju), informēja Tukuma domes preses sekretāre Liene Zērvēna.

Par Celitānes ievēlēšanu amatā nobalsoja seši deputāti, pieci balsoja pret. Pirms ievēlēšanas domes priekšsēdētājas amatā Celitāne bija Tukuma rajona izglītības pārvaldes vadītāja.

Domes sēdes laikā deputātiem tika izdalīts reģionālās attīstības un pašvaldību ministra Ivara Gatera atzinums, ka iepriekšējā domes priekšsēdētāja Jura Šulca ( \"Latvijas ceļš\") atstādināšana veikta, pārkāpjot pašvaldību likumu, taču deputāti to neņēma vērā. Netika ņemti vērā arī domes administrācijas sagatavotie materiāli, kuros atspēkoti sešu pozīcijas deputātu Šulca atstādināšanas laikā izteiktie argumenti.

Tukuma domes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts arī Šulcs, kuru izvirzīja deputāts Agris Baumanis (LSDSP). Šulcs piekrita kandidēt priekšsēdētāja amatam, izvirzot divus nosacījumus: šī sasaukuma laikā atteikties no slimnīcas un poliklīnikas ēkas, kā arī pašvaldības uzņēmumu \"Tukuma ūdens\" un Tukuma siltums\" nodošanas privatizācijai. Otrs nosacījums bija deputātam Jurim Jakušenokam nolikt savu deputāta mandātu.

Tā kā seši domes deputāti nobalsoja pret, bet pieci par šiem nosacījumiem, Šulcs pirms domes priekšsēdētāja vēlēšanām savu kandidatūru atsauca.

Kā atzina Šulcs, viņam esot skumji, ka Latvija ir politizēta un Tukumā tagad pie varas ir Tautas partija. \"Tukumam būs grūti laiki,\" viņš piebilda. Taču Šulcs norādīja, ka joprojām paliek domes deputāts un turpinās aizstāvēt iedzīvotāju intereses.

Domes deputāts Jānis Kotāns sacīja, ka ar Celitānes ievēlēšanu Tukuma pilsētas dzīvē varētu rasties izmaiņas, taču ir arī jāturpina iesāktie projekti un jādomā par jauniem. \"Darba ir daudz, tagad jānosaka prioritātes,\" norādīja deputāts. Kotāns uzsvēra, ka seši deputāti, iepriekš apspriežot iespējamās domes priekšsēdētāja kandidatūras, nonākuši pie secinājuma, ka mēra amatam vispiemērotākā būtu tieši Celitāne.

Savukārt deputāts Agris Baumanis (LSDSP) atzina, ka pieci opozīcijas deputāti par šādu izvēli ir šokā, jo \"tas ir sliktākais no visiem iespējamajiem variantiem\". \"Tukums tagad tiks iekrāsots oranžā krāsā, un mēs neko labu negaidām. Bijām cerējuši, ka tiks izvirzīta Ulda Svilpes kandidatūra, kuram ir pieredze priekšsēdētāja vietnieka amatā un jurista izglītība,\" sacīja deputāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu