Opozīcijā esošā Tautas partija (TP) sākusi vākt parakstus parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei saistībā ar premjera Einara Repšes darījumu pārbaudi.

Lai izveidotu komisiju, nepieciešams savākt 34 parlamentāriešu parakstus.

Tautas partijas deputāts Juris Dalbiņš žurnālistiem pastāstīja, ka TP Saeimas frakcija trešdien vienprātīgi atbalstījusi lēmumu veidot šādu izmeklēšanas komisiju un jau šobrīd savākti visu 20 frakcijas deputātu paraksti.

Dalbiņš klāstīja, ka šonedēļ TP cer savākt pārējos komisijas izveidei nepieciešamos parakstus.

TP iecerējusi komisiju nosaukt par parlamentāro izmeklēšanas komisiju Einara Repšes finansiālo darbību pārbaudei.

Dalbiņš skaidroja, ka šī izmeklēšanas komisija varētu pētīt ne tikai premjera darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un banku sniegtajiem kredītiem, bet, iespējams, arī pirms 8.Saeimas vēlēšanām premjera vākto ziedojumu likumību.

Premjeram nevar tikt piešķirtas lielākas privilēģijas

Viņš uzsvēra, ka TP frakcija ir pārliecināta — nav pieļaujama situācija, ka premjeram tiek piešķirtas lielākas privilēģijas nekā citiem.

Dalbiņš arī teica, ka tieši Repše par savas valdības galveno prioritāti definējis cīņu pret korupciju un interešu konfliktiem, kā arī daudzinājis atklātības nepieciešamību visās jomās.

\"Atklātība un skaidrība arī ir mūsu mērķis,\" sacīja Dalbiņš.

Opozīcijā neviennozīmīgs viedoklis

Koalīcijas partiju un opozīcijā esošās Tautas saskaņas partijas (TSP) frakciju vadītāji iepriekš pavēstīja, ka TP iniciatīvu, visticamāk, neatbalstīs, savukārt opozīcijā pārstāvētās kreisās partijas — Latvijas Sociālistiskās partijas un kreiso spēku apvienības \"Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā\" (PCTVL) — frakcijas atzina, ka šādu iniciatīvu, visticamāk, varētu atbalstīt.

Savukārt KNAB pārbaudīs, vai Repše nav pārkāpis likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, saņemot bankās kredītus ar pazeminātiem procentiem nekustamā īpašuma iegādei.

Repše TP iniciatīvu saista ar vēlmi sariebt politiskajam pretiniekam Ministru prezidents Einars Repše TP Saeimas frakcijas deputātu iniciatīvu veidot parlamentāro izmeklēšanas komisiju viņa finansiālo darbību pārbaudei saista ar vēlmi, \"tērējot valsts naudu, darīt visu, lai sariebtu savam politiskajam pretiniekam\", informēja premjera palīgs preses jautājums Guntars Gūte.

Repše TP Saeimas frakcijas deputātu aktivitātes nosaucis par \"pilnīgu absurdu\". \"Tautas partijas deputāti tā vietā, lai darītu savu tiešo darbu, nodarbojas ar muļķībām,\" uzskata valdības vadītājs.

Viņš norādījis, ka nav skaidrs, ko TP deputāti vēlas izvērtēt. \"To, ka Ministru prezidents par savu naudu no privātpersonām iegādājas īpašumu, vai to, ka Ministru prezidents komercbankās, kas ir profesionālas kredītiestādes, ņēmis kredītus?\"

Repše domā, ka TP deputātu aktivitāšu patiesais mērķis ir \"klaji\" politisks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp