Uz nepilnībām Rekšņas darbībā norāda arī Lieljuksis

BNS
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka vietnieks Aldis Lieljuksis, lai arī tieši nenorāda uz iekšlietu ministra Māra Gulbja nežēlastībā kritušā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra Jura Rekšņas neizdarību, tomēr atzīst, ka ministrijas stratēģijas plānošana gandrīz gadu pamesta novārtā.

Lieljuksis, kurš paralēli tiešajam darbam kopš pērnā marta pilda arī iekšlietu ministra Māra Gulbja ārštata padomnieka funkcijas, aģentūrai BNS pirmdien atzina, ka gandrīz gadu netiek realizēti valdības ministrijai uzdotie prioritārie uzdevumi, tāpat novārtā atstāti policijas darbinieku izglītības jautājumi un cīņa pret ekonomiskajiem noziegumiem.

\"Manuprāt, reāls darbs nenotiek nevienā no policistu izglītošanas pakāpēm, ne policijas skolas, ne akadēmijas, ne kvalifikācijas celšanas kursu līmenī,\" atzina Lieljuksis. \"It sevišķi ministrijai būtu jādomā par ceļu policistiem, šajā policijas struktūrā, es uzskatu, visiem strādājošajiem būtu jābūt vismaz koledžas izglītībai. Ja reiz viņus nolemts sūtīt izsaukumos uz smago noziegumu notikuma vietām, tad vajag šos cilvēkus arī atbilstoši izglītot, lai viņi zinātu, ko un kā darīt,\" sacīja Gulbja ārštata padomnieks.

Tāpat Lieljuksis neslēpa, ka ir nepatīkami pārsteigts par kavēšanos ar ikgadējo ministrijas darba analīzes ziņojumu, kas ministram bija jāsaņem pašā gada sākumā. \"Ir jau pagājušas vairākas nedēļas kopš ministrijas struktūrvienības iesniegušas ikgadējos pārskatus, taču analīzes ziņojuma uz ministra galda vēl kā nav, tā nav,\" viņš teica. \"Pēc manas saprašanas, ministrijas centrālajam parātam būtu pamatā jāstrādā uz ministru, lai ministrs būtu informēts par visu sistēmā notiekošo, turklāt ir arī kāds cilvēks, kuram šis darbs būtu jāorganizē,\" netieši norādīja Lieljuksis.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Gulbis vēlas uz laiku pārcelt Rekšņu darbā ārpus iekšlietu sistēmas, tāpēc lūdz Valsts civildienesta pārvaldi (VCP) izvērtēt šo iespēju un atļaut ierēdņa pārcelšanu. Šādu lēmumu ministrs pieņēmis, jo vēlas izvērtēt Rekšņas atbildību krimināllietā par informācijas noplūdi IeM Informācijas centrā. Likums atļauj ierēdni uz laiku pārcelt citā amatā kādā no valsts institūcijām. Atbalstu Gulbja iecerei paudis arī Ministru prezidents Einars Repše.

VCP par šo jautājumu lems, kad no Ģenerālprokuratūras būs saņēmusi atbildi, vai Rekšņa pieļāvis likumpārkāpumus. Savukārt Rekšņa paudis gatavību iesniegt atlūgumu, ja VCP atbalstīs Gulbja ieceri. IeM valsts sekretārs aģentūrai pieļauj, ka Gulbja lūgums saistīts ar abu amatpersonu nesaskaņām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu