Animācijas filma «Randiņš Belevilā» nominēta «Oskaram»

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas, Kanādas un Beļģijas kopražojuma animācijas filma «Randiņš Belevilā», kuras veidošanā piedalījās arī latviešu animatori no filmu studijas «Rija», nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars».

Tāpat par labāko animācijas filmu nominētas plašus starptautiskus panākumus guvušās filmas «Meklējot Nemo» un «Brālis lācis».

Studijas «Rija» direktors Vilnis Kalnaellis sarunā ar aģentūru BNS pauda prieku par filmas panākumiem. «Esmu ļoti laimīgs… Visa kino pasaule ir to lietu novērtējusi,» sacīja Kalnaellis.

Viņš arī pauda gandarījumu, ka «Randiņš Belevilā» nominēts «Oskaram» līdzās pērnā gada «kases grāvējam» «Meklējot Nemo». «Es turu īkšķi, lai viņš [«Randiņš Belevilā»] to statuju dabūtu,» teica studijas vadītājs.

Viņš gan atzina, ka ir mazliet žēl, ka filmas tapšanas laikā studija naudas trūkuma dēļ nevarēja kļūt par vienu no filmas producentiem. «Tomēr titros jau mēs visi esam,» klāstīja Kalnaellis.

Studijas direktors atzina, ka, kopš filma «Randiņš Belevilā» gūst starptautiskus panākumus, «Rija» saņem daudz piedāvājumu kopražojumiem, taču naudas trūkuma dēļ šīs ieceres neizdodas īstenot. «Iespējas ir ļoti plašas, bet mēs tās nevaram izmantot,» viņš sacīja.

«Randiņš Belevilā» ieguvis arī otru «Oskara» nomināciju — par labāko dziesmu filmai — «The Triplets of Belleville».

Filma «Randiņš Belevilā» («The Triplets of Belleville») jau iepriekš guvusi starptautisku atzinību Kannu 56. Starptautiskā kinofestivāla oficiālajā skatē un Ukrainas animācijas filmu festivālā «Krok».

Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 29. februārī Kodaka teātrī Losandželosā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu