Lai arī pirmdien Valsts civildienesta pārvalde (VCP) atzina, ka nav pamata Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra Jura Rekšņas pārcelšanai citā amatā, pagaidām nav skaidrības, vai viņš amatu saglabās.

Otrdien notikusi iekšlietu ministra Māra Gulbja («Jaunais laiks») un Rekšņas tikšanās.

Rekšņa, kas, lai gan ir slims, otrdien no rīta ieradās uz aptuveni stundu ilgu sarunu ar ministru, atturējās komentēt pārrunāto. Kā skaidroja IeM valsts sekretārs, par tikšanās laikā runāto viņš un Gulbis vienojušies patlaban plašākā sabiedrībā nerunāt.

Arī Gulbja preses sekretāre Maija Celmiņa neatklāja abu amatpersonu pārrunāto. Viņa norādīja, ka pagaidām detalizētāki komentāri par tikšanos netiek sniegti, bet Rekšņas slimības laikā IeM valsts sekretāra pienākumus pilda viņa vietniece Ingūna Aire.

Valsts sekretārs noraidīja iekšlietu ministra publiski izteiktos apgalvojumus, piemēram, ka Rekšņa, «slēpjas» ar slimības lapu, braukā apkārt pa pilsētu un tiekas ar bijušo IeM valsts sekretāru Andri Stari. Kā skaidroja Rekšņa, viņa automašīna ir novietota IeM autobāzē, bet ar Stari viņš pēdējo reizi ticies ministrijā.

Gulbis ne apstiprināja, ne noliedza, ka Rekšņa savu amatu saglabās.

VCP nesaskata pamatojumu IeM valsts sekretāra pārcelšanai citā amatā, jo saņemtajā informācijā no Ģenerālprokuratūras nav bijušas ziņas par to, ka Rekšņa būtu pieļāvis pretlikumīgu rīcību. Līdz ar to VCP uzskata, ka IeM valsts sekretāru pārcelt citā amatā nebūtu lietderīgi.

Tomēr VCP atzīst, ka teorētiski iekšlietu ministrs Rekšņu var pārcelt citā amatā arī bez VCP piekrišanas.

Gulbis vēlējās Rekšņu uz laiku pārcelt citā amatā ārpus IeM struktūrām. Jautājums par valsts sekretāra atbildību bija kļuvis aktuāls krimināllietās dēļ par konfidenciālas informācijas noplūdi IeM Informācijas centrā. Rekšņa šajā lietā gan ir nopratināts tikai kā liecinieks.

Valsts sekretārs par savas pārcelšanas iemeslu uzskatīja viņa un iekšlietu ministra domstarpības. Savukārt Gulbis izteicies, ka iekšlietu sistēmā vēlas redzēt dinamiskākus, enerģiskākus, ar svešvalodu zināšanām apveltītus cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp