Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis uzskata, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Juris Rekšņa ir tieši līdzvainīgs IeM Informācijas centra (IC) rīcībā esošās informācijas nonākšanā noziedznieku rokās. Savukārt Rekšņa šos apgalvojumus sauc par meliem.

Gulbis trešdien norādīja, ka starp IeM IC un kādu privātfirmu noslēgtais līgums, kura dēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pērn ierosināja krimināllietu par informācijas noplūdi pret toreizējo IeM IC Uzskaites nodaļas priekšnieci Viju Jermačenko, noslēgts pēc Rekšņas rīkojuma.

«Man pat IC priekšnieks Jānis Rītiņš apliecināja, ka Rekšņas vīzējums uz līguma ar šo firmu pēc mūsu iekšējās instrukcijas uzskatāms par rīkojumu slēgt līgumu, tāpēc man ir pamats uzskatīt, ka iekšlietu sistēmas informācija bandītu firmas rīcībā nonāca ar tiešu valsts sekretāra līdzdalību,» sacīja ministrs.

Savukārt Rekšņa apgalvoja, ka viņa paraksts bijis nevis uz līguma, bet uz privātfirmas vēstules ministrijai, ko valsts sekretārs vīzējis. «Ministrs šajā gadījumā vēlamo pasniedz kā esošo un iedomājas, ka viņš ir vienā personā arī Ģenerālprokuratūra un Valsts civildienesta pārvalde (VCP),» sacīja Rekšņa.

Pērn KNAB ierosināja krimināllietu, kurā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot smagas sekas, un neizpaužamu ziņu izklāstīšanu apsūdzēta nu jau bijusī IeM Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšniece Vija Jermačenko.

Gulbis, vēloties izsvērtēt Rekšņas atbildību krimināllietā, paziņoja, ka vēlas pārcelt Rekšņu darbā ārpus iekšlietu sistēmas. Savukārt Rekšņa atzina, ka šāda ministra iecere varētu būt saistīta ar personiskām antipātijām pret viņu, un pauda gatavību iesniegt atlūgumu, ja VCP atbalstīs Gulbja ieceri.

IeM valsts sekretāra, iespējams, pieļautos likumpārkāpumus vērtē Ģenerālprokuratūra, kas līdz šim nav radusi apstiprinājumu, ka Rekšņa jāatstādina.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp