Foto: Boriss Koļesņikovs

Ceturtdien intervijā Latvijas Radio Gulbis sacīja, ka Rekšņa viņam telefoniski paziņojis, ka viņa rīcībā ir videomateriāli, kuros Gulbis izsakās par augstām valsts amatpersonām.

«Vai tas ir veids, kā komunicēt ar ministru?» retoriski jautāja ministrs, piebilstot, ka Rekšņa viņam ir zvanījis un mēģinājis šantažēt. «Tas pārkāpj jebkuras ētikas normas. Tā nerīkojas valsts sekretārs,» radiointervijā sacīja iekšlietu ministrs.

Gulbis Rekšņam ieteicis vērsties Ģenerālprokuratūrā.

Rekšņa norādīja, ka viņam nav šādu ierakstu. Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs uzsvēra, ka Gulbja teiktais ir nopietns apvainojums, jo ministrs viņu vaino nopietnos likuma pārkāpumos. Tomēr tiesāties ar Gulbi Rekšņa negrasās, jo tas ir zem viņa goda.

IeM parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece pauda nožēlu, ka Gulbja un Rekšņas konflikts aizgājis tik tālu. Mūrniece ir pārliecināta, ka to bija iespējams atrisināt daudz mierīgāk un ātrāk.

Mūrniece atzina: viņa līdz šim nekad nav dzirdējusi, ka Rekšņa būtu šantazējis ministru, kā arī to, ka valsts sekretāram būtu kādi audio vai video ieraksti, ar kuriem varētu šantažēt Gulbi.

Gulbja un Rekšņas konflikts atklātībā nonāca, kad ministrs rosināja valsts sekretāru uz laiku pārcelt citā amatā ārpus IeM struktūrām. Jautājums par valsts sekretāra atbildību kļuva aktuāls krimināllietas dēļ par konfidenciālas informācijas noplūdi IeM Informācijas centrā. Rekšņa šajā lietā nopratināts tikai kā liecinieks.

Valsts sekretārs par savas pārcelšanas iemeslu uzskata viņa un iekšlietu ministra domstarpības. Savukārt Gulbis izteicās, ka iekšlietu sistēmā vēlas redzēt dinamiskākus, enerģiskākus, ar svešvalodu zināšanām apveltītus cilvēkus.

Valsts civildienesta pārvalde (VCP) nesaskatīja pamatojumu valsts sekretāra pārcelšanai citā amatā, jo saņemtajā informācijā no Ģenerālprokuratūras nav bijušas ziņas, ka Rekšņa būtu pieļāvis pretlikumīgu rīcību. Līdz ar to VCP uzskata, ka IeM valsts sekretāru pārcelt citā amatā nebūtu lietderīgi. Tomēr VCP atzina, ka teorētiski iekšlietu ministrs Rekšņu var pārcelt citā amatā arī bez pārvaldes piekrišanas.

Savukārt Ministru prezidents Einars Repše valsts sekretāram piedāvājis ieņemt Ieslodzījuma vietu pārvaldes vietnieka amatu, no kā Rekšņa atteicies.

Vakar notika Gulbja un Rekšņas tikšanās, tomēr abas amatpersonas atteicās komentēt pārrunāto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp