Tautas partija prasa Gulbja demisiju [papildināta]

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Opozīcijā esošā Tautas partija (TP), visticamāk, atbalstīs izglītības ministra Kārļa Šadurska demisiju un ceturtdien Saeimā oficiāli iesniegusi pieprasījumu par iekšlietu ministra Māra Gubja demisiju.

TP līderis Atis Slakteris norādīja, ka TP ir ļoti neapmierināta ar izglītības ministra darbu, jo viņš nav spējis nodrošināt skolu informatizācijas programmas turpināšanu, nepietiek līdzekļu skolu remontiem, «ministra nekonsekventā rīcība saistībā ar Izglītības likumu novedusi pie konflikta eskalācijas Latvijas sabiedrībā».

TP neapmierina nedz Gulbja paveiktais iekšlietu ministra amatā, nedz arī viņa rīcība, konfliktējot ar Iekšlietu ministrijas darbiniekiem.

Slakteris atzina, ka rēķinās ar to, ka šādi ministru demisijas pieprasījumi var izraisīt visas Repšes valdības demisiju. Viņš atklāja, ka TP aktīvi runā ar visām labējām partijām. Viņš gan atzina, ka spēcīga valdība bez «Jaunā laika» un Tautas partijas nav iespējama un pauda pārliecību, ka nepaies ilgs laiks, līdz arī paši «Jaunā laika» pārstāvji to sapratīs. «Nupat jau sāk likties, ka daļa no «Jaunā laika» deputātiem to jau ir sapratuši,» sacīja Slakteris.

Šadurska demisiju ceturtdien jau ierosināja kreiso spēku apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» un Latvijas Sociālistiskās partijas deputāti un Saeimas par to jālemj nākamceturtdien.

Gulbis Tautas partijas argumentus viņa demisijas pieprasīšanai sauc par bērnišķīgiem

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis atzīst, ka viņa demisijas pieprasījums, kuru ceturtdien Saeimā iesniedza opozīcijā esošā Tautas partija (TP), atbilst demokrātijas principiem, taču TP argumentus viņš uzskata par bērnišķīgiem.

«Šī metode atsevišķu nevēlamu ministru noņemšanai no amatiem, protams, ir atklātas, demokrātiskas valsts pārvaldes sistēmai raksturīga forma, taču viņu [TP] minētie argumenti ir sīkumaini un, es pat teiktu, bērnišķīgi,» aģentūrai BNS sacīja Gulbis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu