Foto: Boriss Koļesņikovs

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien Jūrmalā, sveicot 70 000. naturalizēto Latvijas pilsoni, aicināja arī citus nepilsoņus sekot šim piemēram un iegūt Latvijas pilsonību.

«Durvis ir vaļā, laipni lūgti, pilsonības kandidāti, nāciet pa šīm durvīm iekšā. Neviens netiks atraidīts, kam ir kvalifikācijas un vēlēšanās kļūt par Latvijas pilsoni,» šodien uzsvērusi valsts vadītāja, informēja Prezidenta preses dienestā.

Vīķe-Freiberga izteikusi prieku, redzot daudzos un dažādos talantus, ko jaunie Latvijas pilsoņi pienes līdzšinējam pilsoņu pulkam. «Latvija ir bagāta ar saviem cilvēkiem vairāk par visu. Katrs cilvēks ir vērtība, katram ir savs talants, savas dotības un sava vieta sabiedrībā.»

Valsts prezidente sacījusi, ka jaunie pilsoņi tagad ir uzņēmušies līdzatbildību par visu, kas Latvijā notiek. «Valsts ir savu pilsoņu kopums, kurā visi pilsoņi ir ar vienādām juridiskām tiesībām un vēlēšanās katram ir sava viena balss — ne vairāk, ne mazāk.»

Vīķe-Freiberga atgādinājusi, ka no 1. maija Latvijas pase pavērs pilsoņiem vēl ļoti daudzu citu Eiropas Savienības (ES) valstu durvis. «Varbūt ne tūliņ jau 1. maijā ar tiesībām kādā citā zemē strādāt, bet pēc dažiem gadiem jau noteikti un katrā ziņā kā pilntiesīgiem ES pilsoņiem,» solījusi valsts vadītāja.

Kopumā ceturtdien prezidente Jūrmalā sveica 18 jaunos Latvijas pilsoņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp