Demisionējušais Ministru prezidents Einars Repše («Jaunais laiks») atkārtoti atteicies sadarboties ar parlamentārās izmeklēšanas komisiju viņa finansiālo darījumu pārbaudei. Par to Repše informējis vēstulē izmeklēšanas komisijai, kas Saeimā saņemta pirmdien. Komisija par savu tālāko rīcību lems otrdien, 24. februārī, kad plānota kārtējā komisijas sēde.

Komisija jau pagājušajā nedēļā saņēma demisionējušā premjera vēstuli, kurā Repše paziņoja, ka informāciju par saviem iegādātajiem īpašumiem komisijai nesniegs.

Komisija pagājušajā nedēļā nolēma vēlreiz lūgt Repši iesniegt informāciju par iegādātajiem īpašumiem. Ja tas netiktu izdarīts, komisija plānoja vērsties tiesībsargājošajās institūcijās un bankās ar lūgumu sniegt informāciju par Repšes iegādātajiem īpašumiem un izvērtēt viņa atteikšanos sniegt informāciju.

Repše pirmajā komisijai adresētajā vēstulē norādīja, ka, būdams premjera amatā, kā valsts amatpersona nekādus darījumus ar nekustamajiem īpašumiem nav veicis. «Savukārt mani privātie darījumi, kas nekādā veidā neskar ne valsts īpašumu, ne valsts finanšu līdzekļus, nav un nevar būt izmeklēšanas komisijas kompetencē,» rakstīja Repše, uzsverot, ka tiesiskā valstī nav un nevar būt neierobežota cilvēku pamattiesību un brīvības aizskaršana.

Repše arī norādīja, ka komisijas kompetencē ir izskatīt jautājumus par amatpersonu rīcību valsts īpašumu izmantošanā, nevis privātus darījumus. Repše informē, ka viņa valsts amatpersonas deklarācija tiks iesniegta likumā noteiktajā termiņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp