Saeima noraida ierosinājumu vēl vismaz trīs gadus neatcelt īres griestus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijā esošās Latvijas Sociālistiskās partijas deputātu iesniegtos grozījumus likumā par dzīvojamo telpu īri, kas paredzēja vismaz vēl trīs gadus neatcelt īres maksas griestus denacionalizēto namu iemītniekiem.

Latvijas Sociālistiskās partijas deputāti uzskata, ka īres griestu atcelšanai sekos straujš īres maksas pieaugums denacionalizētajos namos un daudzu ģimeņu izlikšana, kuras nespēs par īri samaksāt.

Aprīļa beigās Saeima noraidīja līdzīgus grozījumus, kurus iesniedza apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» deputāti. Šie grozījumi paredzēja neatcelt īres griestus vēl četrus gadus — līdz 2009. gadam.

Pašlaik likumā par dzīvojamo telpu īri ir noteikts, ka denacionalizēto namu jaunie īpašnieki īrniekiem, kas tajos dzīvoja pirms īpašumtiesību atjaunošanas, nevar noteikt īres maksu, kas pārsniedz noteiktu apjomu, ja vien nav panākta abpusēja vienošanās.

Īres griestus palielina katru gadu, un šogad, kad pārejas noteikumi beidz darboties, tie ir 0,48 lati par kvadrātmetru. Savukārt pēc nākamā gada 1. janvāra nekādu ierobežojumu īres maksas noteikšanai vairs nebūs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu