Namīpašnieki jau gatavojas no nākamā gada paaugstināt īres cenas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums namīpašnieku gatavojas īres cenu paaugstināšanai no 2005. gada 1. janvāra, aģentūrai LETA apliecināja Rīgas namīpašnieku biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Jakāns.

Īres cenas tiks paaugstinātas vismaz līdz 60–80 santīmiem vai vienam latam par kvadrātmetru, prognozēja Jakāns.

Saskaņā ar likumu namīpašniekiem par īres cenas paaugstināšanu īrnieki jābrīdina pusgadu iepriekš, tādēļ patlaban daudzi denacionalizēto namu iedzīvotāji saņem paziņojumus par īres maksas palielināšanu.

Kā aģentūru LETA informēja sabiedriskās organizācijas «Denacionalizēto namu īrnieku aizstāvībai» pārstāvis Dmitrijs Tīme, aktīva brīdinājumu izsūtīšana īrniekiem novērota jau visu jūniju. Viņš apgalvoja, ka katru dienu saņemot apmēram divus trīs īrnieku zvanus ar sūdzībām par plānotu īres maksas paaugstināšanu no nākamā gada 1. janvāra.

Tīme pauda viedokli, ka gadījumā, ja likums par īres griestu saglabāšanu tiks pieņemts novēloti, rudenī, tagad namīpašnieku rīcības rezultātā būs radies «vēl lielāks haoss». «Īpašnieki īrniekiem būs jau noteikuši cenas un rēķinājušies ar papildus ienākumiem, ņemot kredītus ēku restaurācijai,» skaidroja Tīme.

Kā ziņots, Saeima ir noraidīja Ministru kabineta sagatavotos grozījumus likumā «Par dzīvojamo telpu īri», kas paredzēja vēl uz diviem gadiem saglabāt maksimālo īres maksu, kura 2005. gadā būtu 60 santīmi, bet 2006. gadā — 72 santīmi par kvadrātmetru. Līdz ar to joprojām ir spēkā norma, kas paredz īres griestu atcelšanu ar 2005. gada 1. janvāri.

Jaunas iespējas īrnieku problēmu risināšanai patlaban meklē jautājuma par īres griestiem risināšanai izveidotā darba grupa reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Andreja Radzeviča vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu