«Jaunā laika» (JL) līderis Einars Repše uzskata, ka valdības vadītāja Induļa Emša (ZZS) vienpersoniskais lēmums eirokomisāra amatam virzīt Ingrīdu Ūdri ir absurds un šokējošs, turklāt nodara kaitējumu valsts interesēm.

Repše sacīja, ka «šīs mazās partijas [ZZS]» vēlme par katru cenu dabūt savus cilvēkus augstos amatos «ir vienkārši šokējoša». Viņš ar nožēlu atzina, ka Zaļo un zemnieku savienība, kas izgāzusies Eiroparlamenta vēlēšanās, ir saņēmusi svarīgāko posteni.

Bijušais premjers pauda pārliecību, ka Ūdres izvirzīšana kaitēs valsts interesēm, jo Sandra Kalniete jau bija guvusi pieredzi un iepazinusi augstākās Eiropas institūciju amatpersonas. Neargumentēti mainot kandidatūru, zaudēs valsts.

Repše arī norādīja uz Tautas partijas (TP) nespēju ietekmēt lēmumus Emša valdībā un atzina, ka pēc šādas Emša rīcības TP būtu jāaiziet no valdības.

Lai gan katra koalīcijas partija joprojām eirokomisāra amatā vēlas redzēt savu kandidātu, premjers Emsis otrdien valdības sēdē paziņoja, ka virza uz šo amatu partijas biedri Saeimas priekšsēdētāju Ūdri. Sašutusi par šādu Emša rīcību ir arī TP.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp