Krievu skolu aizstāvības štāba nesenie paziņojumi par iespējamu vardarbības eskalāciju 1. septembrī ir uzskatāmi par centieniem piesaistīt sev politisko reklāmu, tā ceturtdien pēc sarunām ar drošības dienestu vadītājiem sacīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Pēc prezidentes vārdiem, konsultācijas ar drošības dienestiem un viņas rīcībā nonākusī informācija liecina, ka štāba draudi neesot reāli. Piesolītie ekscesi esot «tukša muca, kas tālu skan», uzsvēra Vīķe-Freiberga.

Prezidente ceturtdien tikās arī ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku. Viņš žurnālistiem norādīja, ka krievu štābs nav spējīgs kontrolēt situāciju savos pasākumos, tādēļ Reiniks Rīgas Domei neiesaka saskaņot iespējamo mītiņu Pārdaugavā, taču tā ir Rīgas Domes kompetence.

Valsts prezidente norādīja, ka šis ir jautājums par juridisko atbildību. Ja pasākuma rīkotāji uzņemas atbildību, tad viņu interesēs ir, lai šajos pasākumos tiktu nodrošināta kārtība. Pēc prezidentes domām, formulējot prasības mītiņiem, jānosaka, lai to rīkotāji uzņemtos atbildību par sabiedrisko kārtību, pretējā gadījumā viņiem nāktos ciest sankcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp