Infektoloģijas centrs aicina laikus vakcinēties pret gripu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Infektoloģijas centrā no ceturtdienas gan pieaugušie, gan bērni var vakcinēties pret gripu 2004./2005. gada sezonai. Vakcinēties ieteicams jau tagad, kamēr vēl nav iestājies vēsāks un mitrāks laiks un ir mazāk iespēju saaukstēties, aģentūru LETA informēja Infektoloģijas centrā.

Iedzīvotājiem tiek piedāvāta Beļģijā ražota «FLUARIX 2004/2005» vakcīna. Tā izstrādāta pēc Pasaules Veselības organizācijas prognozēm, lai būtu speciāli piemērota šīs sezonas gripas veidam.

Laikus veikta vakcinācija palielina iespēju izvairīties no gripas. Saslimšana ar gripu var ne tikai izraisīt sliktu pašsajūtu un darbspēju zudumu, bet arī bīstamas komplikācijas un hronisku slimību saasināšanos.

Latvijas Infektoloģijas centra vakcinācijas kabinets strādā katru dienu, arī izejamās dienās un svētkos no plkst. 9 līdz 20. Par vakcīnu būs jāmaksā Ls 4,65.

Latvijā gripas sezona parasti sākas novembrī un beidzas aprīlī. Vakcinācija ir drošākais veids, kā izvairīties no šīs slimības, un rudens pirms epidēmijas sākšanās ir vispiemērotākais laiks aizsargpotes saņemšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu