Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs (apvienība «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā») Latvijas cilvēktiesību komisijas vārdā aicina piecus krievu skolu aizstāvjus pārtraukt pret izglītības reformu vērsto badastreiku, kas ilgst jau deviņpadsmit dienas.

Buzajevs, kas pats aktīvi iesaistījies protestos, paziņojumā presei norāda, ka pilnībā piekrīt badastreika dalībnieku nolūkiem, bet bažījas par viņu veselību.

«Mēs ar satraukumu konstatējam, ka jau pagājušas 18 badastreika dienas un tā turpinājums sāk apdraudēt ne tikai veselību, bet arī dzīvību,» teikts paziņojumā.

Viens no badastreika dalībniekiem Igors Vatoļins sacīja, ka šonedēļ šis ir jau kārtējais aicinājums pārtraukt badošanos, taču streika dalībnieki ir apņēmības pilni to turpināt.

«Ar veselību ir tā, kā ir, bet jau streika sākumā mēs izvirzījām nosacījumus, kuru ievērošanas gadījumā streiku pārtrauksim. Un tas ir moratorijs reformai,» teica Vatoļins.

Badastreiku 23. augustā sāka vairāki krievu skolu aizstāvji un sola to pārtraukt tikai tad, kad tiks noteikts moratorijs izglītības reformai.

Vatoļins pavēstīja, ka visi badastreika dalībnieki turas salīdzinoši labi un ir gatavi badastreiku turpināt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp