Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Sabiedriskā organizācija «Kustība demokrātiskai domai» sadarbībā ar Latvijas Republikas Naturalizācijas pārvaldi sāk vairāku mēnešu informatīvu programmu, kuras laikā skolēniem, kas nav Latvijas pilsoņi, stāstīs par iespējām iegūt Latvijas pilsonību.

Projekta vadītāja Gunta Misāne «Apollo» informēja, ka tiks izdots informatīvs materiāls latviešu un krievu valodā par pilsonības iegūšanas iespējām un notiks 20 tikšanās ar skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem lielākajās Latvijas pilsētās.

Informatīvajā materiālā atrodama informācija par Latvijas pilsonības iegūšanu naturalizācijas kārtībā, naturalizācijas pārbaudēm, Latvijas pilsoņa statusa reģistrāciju, Eiropas Savienības pilsonību, pēc 1991. gada 21. augusta dzimuša bezvalstnieku vai nepilsoņu bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni. Informatīvais materiāls izdots, lai veicinātu nepilsoņu izpratni un zināšanas par Latvijas pilsonības iegūšanas iespējām, tā sekmējot pilsonības iegūšanas tempu pieaugumu.

Informatīvo materiālu ikviens interesents var saņemt Naturalizācijas pārvaldes reģionālajās nodaļās. Tuvākās nodaļas adresi iespējams noskaidrot, piezvanot pa bezmaksas tālruni 8002050 vai internetā Naturalizācijas pārvaldes mājas lapā «www.np.gov.lv». Mājas lapā atrodams arī informatīvā materiāla teksts.

No oktobra līdz februārim divdesmit Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Jūrmalas, Ventspils un Daugavpils skolās notiks tikšanās, kuru laikā Naturalizācijas pārvaldes darbinieki skaidros iespējas iegūt Latvijas pilsonību. Pirmā tikšanās notiks 14. oktobrī Jelgavas 5. vidusskolā.

Projekts saņēmis finansiālu atbalstu no Latvijas Republikas Sabiedrības integrācijas fonda programmas «Atbalsts nevalstisko organizāciju projektiem etniskās integrācijas jomā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp