Foto: «Novell»

Kompānija «Novell» publiski paziņojusi par nākamās paaudzes «Linux» datorplatformu biznesa klientiem — «Novell Linux Desktop 9», kas darbojas uz «Suse Linux» bāzes.

«Novell Linux Desktop 9» ir īpaši gala lietotāju vajadzībām izveidota datorplatforma, kas ļauj uzņēmumiem droši izmantot «Linux» un atvērtā pirmkoda programmatūru. Tā kā šī platforma ir izveidota uz «Suse Linux Enterprise Server 9» bāzes, «Novell Linux Desktop» nodrošina tādu pašu drošības līmeni kā «Novell» serveru produkti. Turklāt šim produktam tiek nodrošināti arī «Novell» atbalsta, mācību un konsultāciju pakalpojumi uzņēmuma līmenī.

«Novell» priekšsēdētājs un izpilddirektors Džeks Mesmens (Jack Messman) uzsver: ««Novell» biznesa datoru jomā koncentrējas uz tiem «Linux» aspektiem, no kuriem lietotāji var iegūt vislielāko labumu. «Novell Linux Desktop» neparedz masveidā aizstāt «Windows» operētājsistēmas, bet gan drīzāk noteikt, kur un kad atklātā pirmkoda tehnoloģijas dators var būt saprātīgs un rentabls alternatīvs risinājums. No mūsu viedokļa, ir pienācis laiks, lai noteiktas datorlietotāju grupas sāktu izmantotu atklātā pirmkoda tehnoloģijas priekšrocības.»

Instrumenti produktīvam darbam

«Novell Linux Desktop 9» ir gatavs tūlītējai lietošanai — tam ir gala lietotāja operētājsistēma, biroja programmatūra un darbam vajadzīgie instrumenti, kas nodrošina lietotājiem tās pašas iespējas, kādas viņi līdz šim izmantojuši. Tas ļauj klientiem papildus ietaupīt, jo nav jāiegādājas operētājsistēmas licence un tad papildus jāmaksā par dārgajām biroja programmām, kā tas ir «Windows» gadījumā.

«Novell Linux Desktop» sastāvā ietilpst:

  • «OpenOffice.org» «Novell» versija, kurā ir apvienots teksta redaktors, izklājtabulu un prezentāciju veidošanas programmatūra, kas savietojama ar «Microsoft Office» datņu formātiem.
  • «Mozilla Firefox» — ātra interneta pārlūkprogramma, kas atbalsta vispārpieņemtos interneta standartus un ir apgādāta ar tādām iespējām kā tabulu pārlūkošana un uznirstošo logu bloķēšana.
  • «Novell Evolution» — visplašāk izmantotais «Linux» sadarbības programmatūras klients. «Evolution» integrē e-pastu, kalendāru, kontaktu pārvaldību un uzdevumu sarakstus vienā ērti izmantojamā programmlietojumā.
  • Integrēšana ar «Novell ZENworks Linux Management», kas ļauj administratoriem viegli izvērst, konfigurēt un pārvaldīt «Linux» datorus no centrālas vietas, nodrošinot uzņēmuma līmenī IT kontroli programmatūras izvēršanai, tālvadībai, atjaunināšanai un programmu korekcijai visā uzņēmumā.

«Novell Linux Desktop 9» atbrīvo klientus no izmaksām par programmatūras licencēm, kādas prasa citi piegādātāji. «Novell» vēlas, lai atvērtā pirmkoda programmatūras priekšrocības izmantotu vairāk lietotāju. Tādēļ «Novell» un atvērtā pirmkoda tehnoloģijas vide turpinās papildināt «Linux» programmlietojumus un funkcionalitāti, lai piesaistītu biznesa klientus, kuriem vajadzīgas zemākas izmaksas, lielāka izvēle, lielāka drošība un augstākās klases darbība.

«Novell» neizslēdz «Windows» un citu patentēto operētājsistēmu vispārēju aizstāšanu ar «Novell Linux Desktop». «Novell» cer, ka valsts un izglītības sistēmas klienti būs aktīvi pirmie lietotāji, jo daudzas no šīm organizācijām meklē iespējas izvairīties no viena piegādātāja datorsistēmām. Kamēr dažas no tām meklē iespējas vienkāršot savu datorinfrastruktūru, pilnībā pārejot uz «Linux», citas meklē piemērotas iespējas apvienot patentētās un atvērtā pirmkoda tehnoloģijas datorsistēmas.

«Novell Linux Desktop 9» būs pieejams 12. novembrī no «Novell» partneriem par sākotnējo cenu 50 ASV dolāru par vienu sistēmu, kas ietver jauninājumus un atjaunošanu uz vienu gadu. Sīkāku informāciju par jauno produktu var iegūt tā interneta [s:2951]. Plašāku informāciju par «Novell Linux» stratēģiju un pilnu «Linux» piedāvājumu var iegūt «Novell» «Linux» veltītajā interneta [s:2952].

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp