Foto: AFI

Es, Aija Simsone, esmu spiesta vērsties pie jums ar sekojošo paziņojumu…

Esmu satriekta un šokēta par to, cik zemiskus līdzekļus spēj izmantot Latvijas mediķis, lai slēptu savas kļūdas, profesionālos noziegumus un vērstos pret pacientu, kas cietis no ārsta darbības rezultāta. Manā vietā var atrasties jebkurš pacients, jebkurš patērētājs Latvijā, kas cīnās par savu taisnību un vēršas pret nekvalitatīvo pakalpojumu sniedzējiem.

Šis notikums ir pārliecinošs piemērs, kā ārsts var ļaunprātīgi izmantot pacienta uzticēšanos un nevēlēšanos par šādām lietām — kā plastiskās ķirurģijas kļūdas — runāt publiski.

Arī man ir cilvēciski grūti runāt par to, kas attiecas uz dziļi personīgām, pat intīmām lietām, bet diemžēl esmu spiesta par to runāt un atzīt, ka manā pēcdzemdību periodā veiktās operācijas laikā ārsts Jānis Ģīlis mani sakropļoja, kā rezultātā bija nepieciešamas papildu operācijas un ilgstoša ārstēšanās. Biju spiesta ārzemēs glābt savu veselību un labot šā Latvijas ārsta rupjās kļūdas. Francijā, kur turpināju ārstēšanos, mediķi bija šokēti par metodēm un kvalitāti, kā ir strādājuši viņu kolēģi Latvijā. Tā vietā, lai godprātīgi atzītu savas kļūdas un civilizēti risinātu šo problēmu, kompensējot radītos zaudējumus saistībā ar operācijas seku novēršanu, ārsts Jānis Ģīlis cenšas nomelnot mani — cietušo.

Šodien ir publiski izskanējis daudz melu par radušos situāciju, tāpēc vēlos uzsvērt, ka patlaban notiekošais pret mani ir safabricēts ar nolūku izvairīties no atbildības par konkrētā ārsta profesionālo noziegumu. Vēlos uzsvērt, ka ārsts Jānis Ģīlis pacientiem neizsniedz korektu ar operāciju saistīto finanšu un juridisko dokumentāciju, kas liedz konfliktsituācijas risināt citādi kā vien pārrunu ceļā.

Esmu pārliecināta, ka tiesībsargājošās institūcijas veiks savu darbu godīgi un izmeklēs lietu pēc būtības. Ļoti ceru, ka situācija, kurā esmu nokļuvusi, palīdzēs visiem tiem pacientiem Latvijā, kas cietuši no nekvalitatīviem medicīnas pakalpojumiem.

Cerībā uz sapratni, Aija Simsone

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp