Valsts ieņēmumu dienests (VID) pēc publikācijām žurnālā «Nedēļa» par iespējamiem pārkāpumiem plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa klīnikā, veicis grāmatvedības pārbaudi šajā ārstniecības iestādē, taču pārkāpumi nav atklāti.

VID Rīgas reģionālās iestādes darbinieki SIA «Plastiskās ķirurģijas klīnika» pārbaudi veikuši pagājušajā nedēļā,  informēja VID Komunikāciju nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga. Veikta tematiskā pārbaude, un VID darbinieki tās laikā pārbaudījuši arī konkrētus apstākļus, kas norādīti žurnāla publikācijās. Pārbaudīta naudas operāciju, ieņēmumu un izdevumu atspoguļošana grāmatvedības dokumentos un arī izsniegtās kvītis par pakalpojumiem, uz kurām bijuši pacientu paraksti, informēja VID darbiniece.

Jau ziņots, ka Ģīlis vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka «Nedēļas» izdevējas SIA «Izdevniecība «Rīgas Viļņi»» valdes priekšsēdētāja Aija Simsone no viņa izspiež naudu, draudot publiskot viņu apkaunojošas ziņas, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par viņai neveiksmīgi veiktu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu.

Simsone aģentūrai LETA teica, ka «ir satriekta un šokēta par to, cik zemiskus līdzekļus spēj izmantot Latvijas mediķis, lai slēptu savas kļūdas, profesionālos noziegumus un vērstos pret pacientu, kas cietis ārsta darbības rezultātā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp