Foto: AFI

Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) pabeigusi pārbaudi plastikas ķirurga Jāņa Ģīla klīnikā. Slimnīcas darbībā pārkāpumi nav konstatēti.

MADEKKI vadītāja Aija Mežsarga aģentūrai LETA pastāstīja, ka klīnikā darbs rit atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām un pārkāpumi nav konstatēti.

Jau ziņots, ka izdevniecības «Rīgas Viļņi» valdes priekšsēdētāja Aija Simsone sūdzējās, ka Ģīlis nekvalitatīvi veicis viņai operāciju.

Mežsarga norādīja, ka MADEKKI nav pārbaudījis šo konkrēto gadījumu. Pārbaude nav veikta, jo ne Simsone, ne arī tiesībsargājošās institūcijas līdz šim nav lūgušas MADEKKI izvērtēt operācijas kvalitāti un MADEKKI nav pieejama lietas medicīniskā dokumentācija.

Jau ziņots, ka Rīgas rajona tiesa nepieņēma izskatīšanai Simsones prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju, jo prasība nebija piekritīga šai tiesai.

Ģīlis vērsies prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju. Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp