Valsts policija noteiktā laikā nav lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret «Izdevniecības «Rīgas Viļņi»» valdes priekšsēdētāju Aiju Simsoni aizdomās par naudas izspiešanu no plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa, tāpēc viņai atcelts piemērotais drošības līdzeklis.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūra LETA noskaidroja, ka likumā noteiktā laikā, tas ir, mēnesi pēc drošības līdzekļa piemērošanas, policija nav lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Simsoni. Kā ziņots, viņai iepriekš piemērots drošības līdzeklis paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu. Pašlaik Simsonei nekāds cits drošības līdzeklis nav piemērots.

Policijā sacīja, ka pašlaik pirmstiesas izmeklēšana krimināllietā turpinās.

Jau ziņots, ka Ģīlis gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu. Simsone tika aizturēta, un kā drošības līdzeklis viņai tika piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Februāra vidū Rīgas rajona tiesa nepieņēma izskatīšanai Simsones prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju.

Sieviete no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) — tā ir summa, kas tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp