Vidzemē rudenī būs augstāki apkures tarifi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemē gandrīz visās rajonu centru pilsētās šoruden, sākoties jaunajai apkures sezonai, paredzēts paaugstināt apkures tarifus.

Madonā jauno apkures tarifu varētu apstiprināt septembra beigās. Patlaban tarifa projektu vērtē sabiedrisko pakalpojumu regulators, tāpēc nav zināms, vai pašreizējā apjomā to apstiprinās, aģentūrai LETA pastāstīja SIA «Madonas siltums» valdes loceklis Uldis Lielvalodis.

Siltuma ražošanas izmaksas ir palielinājušās, jo stipri pieaugušas kurināmā izmaksas, skaidroja uzņēmuma pārstāvis.

Madonā siltuma ražošanā galvenokārt izmanto šķeldu, un tās cena pēdējā laikā paaugstinājusies par 56%. Malkas cena arī cēlusies par aptuveni 18%, turklāt transporta izdevumus palielinājusi degvielas cenas nemitīgā celšanās.

Pilsētā siltums, salīdzinot ar citām pilsētām, esot lēts — iedzīvotājiem viena megavatstunda maksā 18,26 latus.

Gulbenē nepieciešamību paaugstināt apkures tarifu vērtēs rudenī, tāpēc vismaz apkures sezonas sākumā maksa par siltumu paliks iepriekšējā, informēja SIA «Gulbenes siltuma serviss» vadītājs Zintis Vībāns.

Pilsētā iedzīvotāji par megavatstundu maksā 18,48 latus.

Valkā apkures sadārdzināšanās gaidāma oktobrī. Šajā pilsētā tarifi saglabājušies nemainīgi no 2001. gada un pašvaldībā pēdējā laikā siltuma ražošanu dotējusi, aģentūrai LETA pastāstīja domes pārstāve Geņa Spiridonova.

Pilsētas iedzīvotāji par megavatstundu maksā 20,31 latu, taču jaunais tarifs varētu būt 21,93 lati par megavatstundu.

Alūksnē šogad maksu par apkuri vairāk nav paredzēts palielināt, jo tarifs pacelts jau šā gada sākumā, informēja domes izpilddirektore Una Zadumina. Pilsētā viena megavatstunda maksā 22,76 latus.

No 1. augusta apkures tarifu paredzēts paaugstināt Valmierā. Iedzīvotājiem maksa par siltumu palielināsies par 13,02%. Tas saistīts ar gāzes cenu pieaugumu.

Iedzīvotāji Valmierā no 1. augusta par megavatstundu maksās 22,39 latus, bet juridiskās personas — 20,73 latus kopā ar 18% pievienotās vērtības nodokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu