Foto: NTV

Ārlietu ministrija saņēmusi ziņas par vēl vienu Latvijas iedzīvotāju, kas, iespējams, cietis Londonā notikušo sprādzienu dēļ, interneta portālu «Apollo» informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses centrs.

Saskaņā ar informāciju, kas vēl tiek pārbaudīta, persona atradusies netālu no vietas, kur eksplodējis autobusā ievietotais spridzeklis.

Latvijas vēstniecībai Londonā ir izdevies īslaicīgi sazināties ar šo personu. Šī persona ievietota kādā no slimnīcām, kur tai sakarā ar gūtajiem ekstremitāšu savainojumiem veikta operācija. Personas stāvoklis nav dzīvībai bīstams. Vēstniecība mēģina atjaunot kontaktu ar cietušo, kā arī lūgusi Lielbritānijas iestāžu palīdzību, lai noskaidrotu cietušā atrašanās vietu. Tiklīdz tas būs izdevies, Latvijas vēstniecības pārstāvji apmeklēs šo personu, konsultēsies ar mediķiem un Lielbritānijas amatpersonām, lai, vadoties no cietušā vajadzībām un tā stāvokļa, sniegtu jebkuru nepieciešamo palīdzību.

Turpina darboties Ārlietu ministrijas «karstais telefons». Joprojām tiek saņemti atsevišķi zvani ar lūgumu noskaidrot personu atrašanās vietu. Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments un Latvijas vēstniecība Londonā regulāri atjauno šādu personu sarakstu un iesniedz pārbaudei Lielbritānijas varas iestādēm. Pašreiz meklējamo sarakstā ir aptuveni 40 personas, savukārt vairāk nekā 100 personu atrašanās vieta ir noskaidrota.

Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Londonā turpinās darbu, lai apzinātu citus iespējamos cietušos un informēs par rezultātiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp