Foto: EPA/AFI

Lielbritānijas policija identificējusi Londonas terora aktu organizētāju, ceturtdien ziņo laikraksts «Times».

Kā norādīts laikraksta publikācijā, kurā gan nav minēts aizdomās turētā cilvēka vārds, runa ir par pakistāniešu izcelsmes Lielbritānijas pilsoni, kurš dzimis Britu salās.

«Uzskata, ka teroristu grupas līderim ir aptuveni 30 gadu, viņš ir pakistāniešu izcelsmes,» ziņo laikraksts. «Viņš ieradās kādā no Lielbritānijas ostām pagājušajā mēnesī un, iespējams, atstāja valsti dienu pirms tam, kad četri teroristi nogalināja vismaz 52 cilvēkus.»

«Drošības dienesti uzskata, ka viņš arī iepriekš piedalījies teroristu operācijās un ir saistīts ar «Al Qaeda» sekotājiem ASV,» norāda «Times».

Uzskata, ka iepriekšējā vakarā pirms 7. jūlija terora aktiem viņš apmeklējis tā izpildītājus Līdsā un devis norādījumus, kā vienlaikus iedarbināt mugursomās paslēptos spridzekļus, kā arī noteicis sprādzienu vietas Londonas metro.

Kā ziņo «Times», patlaban policija meklē vēl divus teroristu grupas locekļus. Vienu no viņiem fiksējusi iekšējās novērošanas kamera Lutonas dzelzceļa stacijā, no kuras teroristi 7. jūlijā devās uz Londonu, lai veiktu terora aktus. «Pastāv bažas, ka šis cilvēks, iespējams, arī pakistāniešu izcelsmes, varētu būt piektais spridzinātājs, kurš joprojām atrodas brīvībā Londonas apkaimē,» norāda laikraksts.

«No avotiem drošības dienestos ziņo, ka vēl varētu būt arī «sestie un septītie» grupas locekļi, kuri ietilpa atbalsta grupā,» uzsver «Times».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp