Foto: EPA-AFI

Londonas centrā ceturtdienas pēcpusdienā notika sprādzieni trīs metro stacijās un vienā pasažieru autobusā. Aģentūra «Reuters», atsaucoties uz Skotlendjardu, ziņo, ka notikušie sprādzieni bijuši nelieli.

Pašreiz ir informācija par vienu cietušo. Policija pieļauj iespēju, ka cietušais varētu būt viens no tiem, kurš turējis rokās somu, kad tā sprāgusi.

Sprādziens notika 26. maršruta autobusā. «Reuters» ziņo, ka sprādziens 26. maršruta autobusā esot bijis neliels, taču izsisti logi. Sprādziens noticis autobusa otrajā stāvā. Cietušo nav.

Aģentūra «Reuters», atsaucoties uz Skotlendjarda informāciju, ziņo, ka saņēma informāciju par trīs incidentiem metro tuneļos.

«Sky News» ziņoja, ka esot vismaz viens ievainotais, kas cietis Vorenstrītas stacijā. Tieši tur esot sprāgusi bumba ar skrotīm un naglām, teikuši aculiecinieki.

Kāds aculiecinieks teicis, ka redzējis nelielu sprādzienu. Sprāgusi esot kāda mugursoma.

BBC ziņo, ka no divām stacijām nākuši dūmi. Slēgtas tika kopumā trīs metro stacijas — Vorenstrītas, Ovāla un Šepardsbušas stacijas. Vilcienu kustība tika apturēta piecās no 12 līnijām.

Policija pieļauj, ka sprādzienos, ļoti iespējams, izmantoti tikai detonatori. Skotlendjards izteica varbūtību, ka notikušie incidenti bijuši tikai sabiedrības iebiedēšanai.

Tieši pirms divām nedēļām Londonas metro un autobusā notikušajos sprādzienos dzīvības zaudēja 56 cilvēki, bet vēl vairāki simti tika ievainoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp