Izdevniecības «Rīgas Viļņi» valdes priekšsēdētājai Aijai Simsonei tiesa noteikusi ekspertīzi, kuras mērķis ir noskaidrot viņai veiktās plastiskās operācijas kvalitāti, aģentūra LETA noskaidroja Siguldas tiesā.

Jau ziņots, ka Simsone prasa no plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa piedzīt 19 555 eiro (aptuveni 13 700 latus) par, viņasprāt, nekvalitatīvi veiktu operāciju. Tā ir summa, kas tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Siguldas tiesa ekspertīzi ir noteikusi, lai noskaidrotu, vai Simsones iesniegtā prasība par nekvalitatīvu operāciju ir pamatota.

Pagaidām nav iespējams pateikt, kad būs zināmi ekspertīzes rezultāti.

Kā ziņots, sākotnēji Simsone vērsās Rīgas rajona tiesā, taču tā prasību pret Ģīli nepieņēma, jo prasība tiesā jāsniedz pēc atbildētāja dzīvesvietas, šajā gadījumā — Siguldas pilsētas tiesā.

LETA jau ziņoja, ka Ģīlis gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu. Simsone tika aizturēta un kā drošības līdzeklis viņai tika piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Tomēr Valsts policija noteiktajā laikā nav lūgusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Simsoni, tādēļ drošības līdzeklis tika atcelts. Pašlaik pirmstiesas izmeklēšana krimināllietā turpinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp