Augums kā smalki veidota skulptūra

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja esi nogurusi cīnīties ar nelūgtajām ķermeņa pavadonēm – bulciņām un riepiņām - , ievērojot diētas un svīstot sporta zālē, uzzini ko vairāk par kādu daudzsološu iespēju – skulpturizējošo masāžu!

“Skulpturizējošā jeb ķermeņa modelējošā masāža patiesi ļauj īstenot neticamo – notievēt atpūšoties,” skaidro šīs metodes praktizētāja, skaistumkopšanas salona „Sirēnas” ķermeņa kopšanas speciāliste Elita Zīle. Vai tiešām viss ir tik vienkārši? Jā un nē. Jā, jo masāžas process ir drīzāk baudpilns, nevis sarežģīts pasākums. Nē, jo šī metode ir kas vairāk par vienkāršu masāžu – tā ir kompleksa sistēma, kurā sava nozīme ir gan masiera meistarībai, gan dziļākām kopsakarībām, kas saistītas ar planetāro stāvokli, cilvēka individuālo bioritmu un citām vērā ņemamām niansēm.

Skaistumkaralieņu noslēpums

Skulpturizējošās masāžas autors ir krievu ārsts Andrejs Grebeņņikovs, kurš daudzās pasaules valstīs kļuvis pazīstams ar sekmīgajiem rezultātiem, gatavojot meitenes starptautiskiem skaistumkonkursiem. Skaļākais panākums, kurā jāpateicas arī A.Grebeņņikova līdzdalībai, ir tituls „Mis Universe 2002”, kura ieguvēja bija Krievijas skaistule Oksana Federova.
Šobrīd masāžas metode vairs nav tikai skaistumkaralieņu privilēģija. Kļūstot populārākai, pirms dažiem gadiem tā ienākusi un guvusi atsaucību arī Latvijā.

Lieko – nost, vajadzīgo – izcelt!

Metodes pamatā ir ķermeņa problēmzonu atbrīvošana no liekajiem taukiem un limfas sastrēgumiem (tie izraisa celulīta rašanos). “Pateicoties limfodrenāžai, atmiekšķētie, sašķidrinātie tauki strauji izvadās no organisma, ievērojami mazinās arī celulīta izpausmes. Viss notiek dabiskā ceļā –  strādāju ar atsevišķām ķermeņa daļām un noteiktiem punktiem. Līdz ar to vajadzīgais paliek un izceļas, savukārt vietas, kurās ir lieki uzkrājumi, piemēram, viduklis, vizuāli izceļas un kļūst šmaugs,” skaidro masiere.
Svarīgi ievērot pareizu masāžas grafiku. Tas katram cilvēkam tiek izstrādāts individuāli, ņemot vērā masāžai labvēlīgās dienas, kurās atjaunošanās un izvades procesi norit īpaši sekmīgi. Tās tiek izvēlētas saskaņā ar organisma bioritmu (masāžai piemērotas menstruālā cikla fāzes, kurās organisms tiecas atbrīvoties no uzkrātajām rezervēm). Sava ietekme ir arī kosmiskajām sakarībām – Mēness fāzēm un planētu stāvoklim.

Masāža + ēteriskās eļļas + mūzika

“Masāžas laikā tiek lietotas īpašas ēteriskās eļļas, kas mīkstina zemādas tauku slāni un sekmē sašķidrināto tauku izvadīšanu. Vienlaikus tām piemīt arī apetīti mazinoša iedarbība. Procedūra ilgst aptuveni stundu un noris mūzikas terapijas pavadībā,” stāsta Elita Zīle, sniedzoties pēc kāda mūzikas diska. “Šī mūzika iedarbojas smalkā līmenī – skaņas frekvences palīdz sinhronizēt smadzeņu puslodes, sakārtot organisma iekšējās sistēmas, to skaitā arī vielmaiņu. Masāža + aromterapija + mūzikas terapija – šis apvienojums ļauj īstenot pārsteidzošus rezultātus.”
Kādi parasti mēdz būt šie rezultāti? Kā skaidro speciāliste, pēc masāžas kursa iziešanas (10 reižu apmeklējuma) tie ir mīnus 2 – 6 centimetri no auguma apkārtmēra. Kilogramu izteiksmē rezultāti katrai mēdzot atšķirties – sākot no pāris zaudētiem kilogramiem, beidzot ar masieres praksē pieredzētajiem mīnus 12 kilogramiem. “Pēc kursa beigšanās trīs mēnešus var staigāt ar gluži jaunu ķermeni. Pēc tam, ja ir vēlēšanās, kursu var atkārtot, lai centimetrus noņemtu vēl,” viņa iesaka. “Jāatzīmē, ka ieguvums nav tikai vizuāli novērtējams. Tas dod arī emocionālu pacēlumu – pašpārliecinātību un fantastisku labsajūtu. Sievietes pēc tam ir atzinušās: “ Jūtos tā, it kā gribētos lidot!”

Metodes priekšrocības

Skulpturizējošā masāža iedarbojas uz ķermeņa punktiem, kas regulē vielmaiņu un apetīti. Šādi izskaidrojama viena no masāžas pozitīvajām blakusparādībām – izmainās attieksme pret ēdienu, zūd interese par iepriekš kārotiem našķiem.
Masāža ādai sniedz tonizējošu efektu, tādēļ pēc novājēšanas tā kļūst tvirta un gluži vai piekļaujas ķermenim.

Rezultāts ir paliekošs un noturīgs.

Masāžas process ir harmonisks un saudzējošs, tas ieteicams arī cilvēkiem, kurus moka ar muguru saistītas veselības problēmas. “Bieži vien vērojams apburtais loks – liekais svars rada muguras deformāciju un sāpes. Lai atveseļotu muguru, jātiek vaļā no liekā svara,” norāda masāžas speciāliste. “Jāatceras, ka liekais svars, kas tiek dēvēts arī par civilizācijas slimību, sekmē aizdusu, cukura diabētu, sirds mazspēju, osteohondrozi, locītavu vainas, kaulu lūzumu risku un citas veselības problēmas, tādēļ atbrīvošanās no tā ir ļoti vēlama.”
Pasaules veselības aizsardzības organizācija rekomendē manuālās masāžas – tās, kuras tiek veiktas ar roku, nevis aparātu palīdzību. Viena no tām ir arī skulpturizējošā masāža.
Nav nepieciešams papildus lietot krēmus vai uztura aizvietotājus notievēšanai, arī diētas ievērošana un sportošana nav obligāts priekšnoteikums.
Ņemot vērā to, ka nav nepieciešami nekādi papildu izdevumi un efekts ir ilgnoturīgs, šo metodi var uzskatīt par finansiāli izdevīgu (skulpturizējošās masāžas viena seansa aptuvenā cena – Ls 15).

Skulpturizējošo masāžu iesaka:

  • ja tieksme uz tuklumu ir iedzimta, tai ir sezonāls raksturs vai saistība ar emocionāliem pārdzīvojumiem,
  • pēc dzemdībām, ja sieviete ir pieņēmusies svarā,
  • celulīta mazināšanai,
  • sievietēm, kuras ir vīlušās citās tievēšanas metodēs un vairs nevēlas sevi mocīt, taču joprojām vēlas izskatīties un justies labi.

Apetītes līdzsvarošana

Atsaucoties uz jauniem zinātniskajiem atklājumiem ASV, Elita Zīle norāda uz kādu vērā ņemamu likumsakarību – fiziskas slodzes laikā muskuļos uzkrātā pienskābe bloķē nervu impulsus uz sāta centru. Šādi izskaidrojama parādība, ka pēc kārtīgas fiziskas slodzes apetīte ir vēl lielāka nekā parasti. Skulpturizējošā masāža, iedarbojoties uz noteiktiem ķermeņa punktiem, ļauj līdzsvarot un harmonizēt apetīti. “Apetīte samazinās ļoti vienmērīgi. Sievietes ir stāstījušas, ka pēc masāžas viņām vairs pilnīgi negribas gaļu, ir nedēļas, kad kārojas tikai augļus. Bet ir arī tādas sievietes, kurām šīs vēlmes nemainās. Jāsecina, ka organisms paņem tieši to, ko tam vajag,” vērtē speciāliste.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu