Nagi kā aksesuārs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pastaiga

Beidzot arī nagi kļuvuši par pasaules slaveno modes namu interešu objektu un tiek pieskaņoti aktuālajām apģērbu tendencēm.

Koptas rokas un dažādu krāsu nagu lakas nenoliedzami nav nekāds jaunums skaistumkop­šanas pasaulē. Bet modes skašu aizkulisēs vēl pavisam nesen bija vērojama atšķirīga situācija. Modes mākslinieki, organizējot sava iksezonas veikuma paraugdemonstrējumus, uzskatīja par nepieciešamu attiecīgi vienotā stilā pieskaņot vienīgi modeļu meikapu un matu sakārtojumu, nagiem atvēlot pavisam nenozīmīgu lomu. Labā­kajā gadījumā tika uzklāts caurspīdīgs spīdums — lai netraucē izcelties tērpiem. Bet kosmētikas kompānijas sezonas nagu laku toņus izvēlējās, vai nu vadoties no savu dizaineru fantāzijas lido­juma (kas ne vienmēr sakrita ar sezonas aktu­ālajām tērpu krāsām un tekstūrām), vai arī to­mēr ietekmējoties no slavenāko modes māksli­nieku piedāvātajiem apģērbu toņiem (diemžēl ar nelielu nokavēšanos).

Pateicoties profesionālās roku kopšanas pro­duktu kosmētikas kompānijas «Creative Nail Design» mākslinieciskās direktores Jan Arnold pūli­ņiem un pārliecināšanas spējām, situācija ir bū­tiski mainījusies. Modes dizaineri visā pasaulē atzīst, ka arī nagi var būt lielisks aksesuārs. Tos var pieskaņot tērpa krāsai, lūpu vai acu ēnu to­nim, auduma rakstam vai faktūrai, pat apavu krāsai (arī kāju nagi tiek likti lietā). Iespējas ir bezgalīgas, un tas nāk tikai par labu kolekcijas vērtējumam un arī mums, patērētājiem, jo vairs nav jāpārskata vairāku kosmētikas kompāniju piedāvājums, lai atrastu piemērotu nagu laku jaunajai, krāsās smalki niansētajai sezonas «must-have» kleitiņai/somiņai/kurpītēm.

Šodien gandrīz katras modes skates aizkuli­sēs līdzās citiem čakliem modeļu skaistuma vai­rotājiem darbojas arī manikīru komandas. Pavē­rojot jaunākās kolekcijas, varam spriest par ten­dencēm nagu krāsojuma jomā.

Viena no šī rudens tendencēm ir izsmalcinā­tais šiks — nagu laku toņi, kas piedien smalkās mežģīnēs un kažokādās tērptām lēdijām: šam­panieša, konjaka, gaiši bēšs, bāli rozā un, pro­tams, arī klasiski sarkanais. Sievišķīgi militārais un arī etniskais stils lieliski sader ar piesātināta­jiem, samtaini rudenīgajiem toņiem — tumšo burgundieti, plūmju, šokolādes un šīs sezonas īpaši aktuālo rozīņu toni (gandrīz melns violeti brūnais).

Līdzās izsmalcinātajiem un krāsās niansēta­jiem ir arī agresīvi un tieši stili, piemēram, pankroka. Gatavojot šī stila nagus, manikīra meistari ievēro labākās pankroka tradīcijas, bez klasiskajām, tīrajām, tiešajām krāsām — mel­nās, koši sarkanās, sudraba — liekot lietā arī dažādus šī stila simbolus gan zīmējumu veidā (galvaskausiņi, sirdis un zobeni), gan arī īstas drošības adatas un ķēdītes, kuras izver caur na­gā, pareizāk sakot, pielīmētajā «tipsī» (iepriekš sa­gatavotā mākslīgā nagā) izurbto caurumiņu.

Modē ir ne tikai koša agresija, bet arī ne mazāk košs naivums ar sintētiski spilgtiem nagu laku toņiem un fantāzijas rosinātiem, netradicio­nāliem dizainiem, piemēram, striķītī iekārtu knu­pīti vai miniatūrām pūkainām bumbiņām.

Ko aktuālu var atrast jebkurai gaumei — gan minimālisma, gan izsmalcināta šika, gan ag­resīva stila vai bērnišķīguma cienītājai. Vai esat pārliecinātas, ka jūsu nagi ir pietiekami noslogoti jūsu īpašā, neatkārtojamā tēla radīšanā?

Eksperta viedoklis – Natālija Mihailova, salons «Koala»

Nagu lakas iz­vēli, tāpat kā apģērba un ak­sesuāru krāsas izvēti, bieži vien nosaka mirkļa noskaņojums un vēlmes. Arī laika apstākļi un gadalaiks var to diktēt. Vasara, piemēram, ir spilgtu, tīru krāsu laiks — dzeltena saule, dzidri zilas debesis, zaļa zāle. Tāpēc arī — košs apģērbs, koši akse­suāri un ar? — koši nagi. Ga­da karstajā laikā klienti bieži izvēlas rozā, fuksijsarkanu, oranži ro­zā. Kāju nagi kļūst par papildu aksesu­āru — nagu lakas toni pieskaņo apa­viem, savukārt di­zaina elementi dara kāju nagus īpaši iz­smalcinātus un pie­vērš tiem apkārtējo cilvēku uzmanību. Rudens turpretī ir siltāku, dziļāku, tumšāku un piesātinātāku krāsu laiks. Tad triumfē samtaini sarkanais, gandrīz melns tumši viole­tais, piesātināti brūni viole­tais rozīņu un zeltaini brū­nais šokolādes tonis. Tās nekādā gadījumā nav garlaicī­gas krāsas, bet ļoti niansētas un smalkas, mazliet klasiskas un korektas, viegli saskaņo­jamas ar rudens sezonas ap­ģērbu krāsām. Krāsu izvēle zināmā mērā ir atkarīga art no nacionalitātes, katrā zemē ir savi visvairāk pārdotie nagu laku toņi. Pie­mēram, Amerikā tie ir visu toņu rozā, bet pie mums daudz populārāki ir tumši sarkanie, brūnie — no piesā­tināta līdz pat gaišam ar per­lamutra spīdumu — un ne­mainīgā klasika — franču manikīrs, kas lieliski sader kopā ar jebkura stila apģēr­bu neatkarīgi no gadalaika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu