Kāpēc sievas kļūst neuzticīgas. 23. Papļāpāsim

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Labrīt, Inguci!

Nu gan sen neesam ne saskrējušās, ne sarakstījušās!

Pametu es Valdiņu, ja to var saukt par pamešanu. Es vienkārši vairs uz viņu nereaģēju. Neatbildu uz īsziņām. Neatbildu uz zvaniem. Eju garām kā tukšai vietai. Nu, pakavēja viņš man kādu brīdi prātiņu. Bija viņš man kādu brīdi sirds āķītis. Un labi vien bija, kā notika.

Valdiņš parādīja, cik augstu viņš vērtē mūsu attiecības, pēdējā brīdī atsakot norunāto randiņu. Tas kaut kā atskaidroja mani. Būtu viņš gājis tālāk, es zaudētu galvu. Ko tad? Šķirtos, dalītu bērnus, zāģētu ledusskapi uz pusēm? Tagad laimīgā kārtā no tā visa esmu izbēgusi!

Izbēgusi jau esmu, bet sirsniņā tāds tukšums! Mēģināju lūkoties uz vīru ar mīlestību un iekāri. Neesmu taču pagalam veca veča, kam sen viss aiz muguras! Tā gribas kaut ko lielu un skaistu, kaut ko romantisku! Nu, lūk, lūkojos vīrā ar to pašu mīlestību un iekāri. Zini, ko viņš, atraujoties no televizora, teica: «Kas tev ar acīm?»

Noņurdēju kaut ko par iekaisumu un aizvilkos prom kā nopērts suns. Sēdēju virtuvē pie tumšā logā, skatījos uz savu atspulgu un pati sev jautāju: «Vai tiešām vairs nekas šai dzīvē nenotiks?»

Vai tiešām visi pasaules vīrieši dalās tikai divās grupās — droši un uzticami mūlāpi kā mans vīrs vai donžuāniņi kā Valdiņš? Nu, ir taču arī citādāki! Eh! Ja būtu tāds pasūtījumu galds, kurā var pasūtīt vēlamo vīriešu tipu! Man, lūdzu, izsniedziet tādu eksemplāru, kas ir gan drošs un uzticams, gan arī māk sagādāt romantiku un ļauj sievietei justies iekārojamai. Ko tad mēs visas sievietes tā alkstam, ja ne garantiju tam, ka esam iekārojamas vienmēr!

Ai, nu labi! Nu, ne vienmēr iekārojamai, bet lai mūs vienmēr pamana. Lai pamana, ka mums skumji vai jautri, ka ilgojamies pēc romantikas, bet tagad nemaz neilgojamies pēc tās. Ka mums ir jauna kleita un drusciņ citāda frizūra.

Zini, Ingu, nupat sapratu, kāpēc precētas sievas kļūst neuzticīgas. Tāpēc, ka viņas vēlas būt pamanītas. Tā saucamais sirds āķītis, vēlēdamies iekarot dāmas uzmanību, lien vai no ādas ārā. Viņš pamana visu, viņš pamana priekšā un pakaļā. Kā Valdiņš ņēmās! Nabaga sievišķītis atmaigst no tādas uzmanības un slīd grēkā. Cik lēti mūs, muļķītes, var nopirkt! Par nieka saujiņu uzmanības!

Var jau, protams, tēlot tiklās un iztikt bez tās štrunta uzmanības. Var arī to uzmanību nikni un sparīgi pieprasīt no lauleņa. Bet negribas jau tā — ar dūri galdā. Gribas, lai pats protas, lai priekšā nav jāsaka.

Es gribu būt laba sieva, bet gribu, arī būdama laba sieva, justies labi!

Aija

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu