/nginx/o/2018/07/12/8799527t1he57e.jpg)
Tekila- spēcīgs alkoholisks dzēriens, kuru izgatavo Meksikā. Tekilu gatavo no zilās agaves sulas, kas vairāk līdzinās alojas augam, nevis kaktusam. Šai agavei ir adatainas lapas, tāpēc tekilu mēdz saukt arī par kaktusu šnabi.
Tequila Sour
(skābens kokteilis jebkuram gadalaikam)
Sastāvdaļas:
50 ml tekilas
30 ml citrona sulas (labāk tikko spiestas)
20 ml cukura sīrupa
Dekoram: 1 kokteiļķirsis
Process:
Sastāvdaļas kopā ar ledu sakrata šeikerī. Kokteili caur sietiņu lej koteiļglāzē. Ar ķirsi dekorē glāzes malu. Ja vēlas var kokteili papildināt ar minerālūdeni.
Tequin
(sīvs kokteilis vakaram)
Sastāvdaļas:
20 ml tekilas
10 ml džina
10 ml laima sulas
Dekoram: ½ škēlīte laima vai 1 daiviņa
Process:
Sasvtāvdaļas kopā ar ledu spēcīgi sakrata šeikerī. Kokteili caur sietiņu lej kokteiļglāzē. Ar laimu dekorē glāzes malu.
Tequila Martini
(sauss, pikants kokteilis)
Sastāvdaļas:
40 ml tekilas
20 ml sausā vermuta
Dekoram: 1 zaļā olīva
Process:
Sastāvdaļas kopā ar ledu sajauc kokteiļa pagatavošanas (glāze, kurā kokteilis netiks pasniegts) glāzē. Kokteili sauc sietiņu lej kokteiļglāzē un pievieno olīvu.
Bloody Juanita
(pikants kokteilis vakaram)
Sastāvdaļas:
40 ml tekilas
100 ml tomātu sulas
malti melnie pipari
sāls, kas pārlieta ar seleriju sulu
vorčesteras mērce
Tabasco
Process:Kokteiļglāzē sajauc tekilu, ledu un tomātu sulu. Pārējo pievieno pēc garšas.