Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Dažādā tekila

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Tekila- spēcīgs alkoholisks dzēriens, kuru izgatavo Meksikā.  Tekilu gatavo no zilās agaves sulas, kas vairāk līdzinās alojas augam, nevis kaktusam. Šai agavei ir adatainas lapas, tāpēc tekilu mēdz saukt arī par kaktusu šnabi.

Tequila Sour

(skābens kokteilis jebkuram gadalaikam)

Sastāvdaļas:

50 ml tekilas

30 ml citrona sulas (labāk tikko spiestas)

20 ml cukura sīrupa

Dekoram: 1 kokteiļķirsis

Process:

Sastāvdaļas kopā ar ledu  sakrata šeikerī. Kokteili caur sietiņu lej koteiļglāzē. Ar ķirsi dekorē glāzes malu. Ja vēlas var kokteili papildināt ar minerālūdeni.

Tequin

(sīvs kokteilis vakaram)

Sastāvdaļas:

20 ml tekilas

10 ml džina

10 ml laima sulas

Dekoram: ½ škēlīte laima vai 1 daiviņa

Process:

Sasvtāvdaļas kopā ar ledu spēcīgi sakrata šeikerī. Kokteili caur sietiņu lej kokteiļglāzē. Ar laimu dekorē glāzes malu.

Tequila Martini

(sauss, pikants kokteilis)

Sastāvdaļas:

40 ml tekilas

20 ml sausā vermuta

Dekoram: 1 zaļā olīva

Process:

Sastāvdaļas kopā ar ledu sajauc kokteiļa pagatavošanas (glāze, kurā kokteilis netiks pasniegts) glāzē. Kokteili sauc sietiņu lej kokteiļglāzē un pievieno olīvu.

Bloody Juanita

(pikants kokteilis vakaram)

Sastāvdaļas:

40 ml tekilas

100 ml tomātu sulas

malti melnie pipari

sāls, kas pārlieta ar seleriju sulu

vorčesteras mērce

Tabasco

Process:Kokteiļglāzē sajauc tekilu, ledu un tomātu sulu. Pārējo pievieno pēc garšas.

http://virtuve.calis.lv/Tekilas-kokteili.498.0.html

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu